PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN VİZYON PROJEYE YAKIŞACAK BİR ADIM DAHA

29-08-2018

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN VİZYON PROJEYE YAKIŞACAK BİR ADIM DAHA

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN VİZYON PROJEYE YAKIŞACAK BİR ADIM DAHA

“HERKESİN DİKİLİ BİR AĞACI OLSUN”

Pamukkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Parkı olan Seyir Tepesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Toplam 7 etaptan oluşan projenin ilk ayağı olan Şelale Parkı’nda sona yaklaşılırken, yapılan çevre düzenlemeleri ve bölgede bulunan ağaçlara ilave dikilen fidanlar bölgeye ayrı bir hava katıyor.

Türkiye’de örnek projeler arasında gösterilen ve yapımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından onaylanan proje kapsamında Akasya, Çınar, Sedir, Ladin, Çam ve Servi gibi bölge ile uyum sağlayacak ağaç türlerinden etaplar halince binlerce fidan dikimi yapılacak.

Daha önce atıl bir durumda olan ve kentin tamamına hakim konumu ile şehrin en değerli arazileri arasında bulunan Kınıklı Mahallesi sınırları içerisindeki 405 dönüm arazide yapımı devam eden Seyir Tepesi projesi kapsamında, bölgede bulunan çalıların temizlenmesi sonrası ortaya çıkan ağaçların daha hızlı büyüdüğü gözlenirken, etap etap ağaç dikimi yapılarak on binlerce ağaç, bitki ve çiçek türü ile bölgenin yeşil bir vadi olarak halkın hizmetine sunulması hedefleniyor.

Alanında Türkiye’nin en büyük projesi olan Seyir Tepesi’nin çevreci yönü ile de ayrı bir değer olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, orman arazisi içerisinde yapılan çalışmanın doğaya ve çevreye zarar vermeden yapılması adına hassasiyet gösterdiklerini belirterek, Türkiye’de parmakla gösterilecek bir işe imza attıklarının altını çizdi.

Ağaç dikimi ile ilgili çevre dernekleri ile görüş alışverişinde bulunarak ortak dikimler yapılacağını söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Gelecek adına önemli adımlar atıyoruz. Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin ağırlıkta olduğu ve attıkları çevreci adımlarla herkesin takdirini toplayan Ateş Böceği Derneği başta olmak üzere kurumumuz gibi çevreci hassasiyeti yüksek olan kurum ve kuruluşlarla beraber önümüzdeki günlerde fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Alanda bulunan tüm ağaçları korumakla beraber, yeni fidanlar dikerek yeşilin her tonunu içinde barındıran, kentin yanı başında vatandaşlarımız için bir nefes alma noktası, bir cazibe merkezi haline gelecek ferah alanlar ortaya çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Yalnızca STK temsilcileri ile değil vatandaşlarla beraber fidan dikimi çalışmalarına devam edeceklerini de müjdeleyen Başkan Hüseyin Gürlesin, “Önümüzdeki süreç içerisinde Pamukkale İlçemizde ve Denizli’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı davet edeceğimiz fidan dikim etkinlikleri düzenleyeceğiz. Hazırlıklarımızı bu kapsamda sürdürüyoruz. Denizli’nin incisi olacak Seyir Tepesi’nde dileyen her vatandaşımızın dikili bir ağacı olsun istiyoruz. Bunu gelecek nesillere bırakacağımız çok önemli bir miras olarak görüyoruz. Bundan kırk yıl sonra çocuğunuzla, torununuzla Seyir Tepesi’ni ziyaret ettiğinizde “bu ağacı ben diktim, can suyunu ben verdim” diyebilmenin mutluluğu paha biçilemez bir mutluluk sebebi olacaktır” diyerek vatandaşları önümüzdeki günlerde yapılacak fidan dikim etkinliğine davet etti.

“İLKLERİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Pamukkale Belediyesi olarak ilklerin ve yeniliklerin odağı olduklarına dikkat çeken Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin “Standart, rutin belediyecilik hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı eksiksiz yerine getirmeye devam ederken, sağlıktan, eğitime, güvenlikten, turizme, spordan, sosyal belediyeciliğe kadar birçok alanda ilkleri başarıyoruz. Tüm bu projelerimizi hayata geçirirken doğanın korunması noktasına dikkat ediyoruz. Çevreye duyarlı olmakla birlikte, doğa dostu belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Sağlık alanında Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yaptığımız Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Bununla birlikte Cumhuriyet Mahallesi 112 Acil ve Aile Sağlığı Merkezi, yapımı devam eden Aktepe ve Bağbaşı Kültür Merkezleri, Karahayıt Kent Ormanı, Pamukkafe Üniversite ve Kitap Kafe, göz bebeğimiz olan Pamukkalemizde yenileyerek hizmete sunduğumuz Kocaçukur, turizm bölgemize yakışır bisiklet ve yürüyüş yolları doğa dostu bir belediyecilik anlayışımızı yansıtan hizmetlerimizden sadece bazılarıdır.  İnsan odaklı ve çevreci yatırımlarımız arasına eklediğimiz doğa dostu, çevre bilincinin ön planda tutulduğu, on binlerce yeni ağaç, bitki ve çiçeğin dikiminin sağlandığı, sosyal belediyecilik alanında örnek teşkil eden Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Parkı olan Seyir Tepesi Projesi’ni hayata geçiriyor olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.