PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN YEPYENİ BİR GENÇLİK PROJESİ DAHA

30-04-2018

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN YEPYENİ BİR GENÇLİK PROJESİ DAHA

Spora ve sporcuya verdiği değerle ön plana çıkan Pamukkale Belediyesi, gençlere yönelik yepyeni bir projeye daha imza attı. Pamukkale Belediye ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliği ile düzenlenen liselerarası halı saha turnuvasının startını veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Spora ve sporcuya verdiğimiz önemle birlikte, ilçemizde yaptığımız halı sahaların aktif olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla, TÜGVA ile birlikte liselerarası halı saha turnuvası düzenliyoruz” dedi.

Pamukkale ilçe sınırları içerisinde birçok halı saha ve spor kompleksi yapan Pamukkale Belediyesi, hem bu yapılan halı sahaların gençler arasında daha aktif şekilde kullanılması hem de vatandaşlarımızı spora yönlendirmek amacıyla halı saha turnuvaları düzenleyerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Geleneksel olarak, İlkbahar ve Sonbahar olmak üzere yılda iki kez Futbol Şöleni düzenleyen Pamukkale Belediyesi, TÜGVA işbirliği ile yepyeni bir halı saha turnuvasına destek veriyor.

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN TAM DESTEK

Pamukkale Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliği bu yıl ilki düzenlenecek olan Liselerarası Halı Saha Turnuvası, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve TÜGVA Denizli İl Temsilcisi Fatih Gün’ün birlikte yaptığı başlama vuruşuyla start aldı. Pamukkale Belediyesi’nin desteklediği, Denizli’deki 14 lisenin katıldığı ve iki hafta süresince eleme usulü gerçekleşecek olan turnuvada dereceye giren takımlara çeşitli ödüller verilecek. Şampiyon olan takıma 3 bin TL; ikinciye 2 bin TL; üçüncüye bin TL hediye çekleri verilecek.  TÜGVA Denizli İl Temsilcisi Fatih Gün, bu yıl ilkini düzenlediklerini turnuvaya bu yıl 14 lise takımının katıldığını ifade ederek, bir dahaki turnuvada lise takımı sayısının artmasını beklediklerini söyledi. Gün, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in de turnuvaya tam destek verdiğini belirterek, “TÜGVA Denizli olarak, Pamukkale Belediyesi işbirliği ile beraber liselerarası halı saha turnuvamıza başlıyoruz. Hayırlı olsun. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte TÜGVA olarak, daha bir çok etkinlik düzenlemeye devam edeceğiz. Bu turnuvada bize desteğini esirgemeyen Hüseyin Başkanımıza öncelikle çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun” dedi.

“GENÇLERİMİZİN YAPTIĞIMIZ HALI SAHALARI DAHA AKTİF KULLANMALARINI AMAÇLIYORUZ”

Pamukkale Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediye olarak ilçemizde birçok halı saha yaptık. Tabi bunların kullanılması gerekiyor. Biz spor ve sporcunun yanındayız sloganıyla hareket ederek, gençlerimize verdiğimiz önemi gösterme gayretindeyiz. Hem yapılan halı sahaların daha aktif kullanılması hem de gençlerimizin spora teşvik edilmesi anlamında yeni bir halı saha turnuvasına başlıyoruz. Bilindiği gibi, belediyemiz olarak her yıl ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki defa futbol şöleni düzenliyoruz. Şu anda da 7.Futbol Şöleni devam ediyor. Ortalama 40 ila 50 takımın katıldığı futbol şöleninde hem mahalleler arası kaynaşmayı hem de vatandaşlarımızı spora yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu yeni halı saha turnuvamızı da liseler arası yapıyoruz. Burada amacımız spora, futbola dikkat çekmek. Biz her branşı önemsiyoruz. Ama yaptığımız halı sahaların da kullanılması gerekiyor. Sadece biz yaptık, sonra da kenarda dursun diyemeyiz. Bu nedenle de halı saha turnuvalarını önemsiyoruz. Bu turnuvanın TÜGVA işbirliği yapmak da ayrıca önemli. Gençlere önem veren bir vakfımız. Biz de onların her zaman yanındayız. Ben Tüm takımlarımıza başarılar diliyor, centilmence geçen bir turnuva diliyorum” diye konuştu.