PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNE ALTERNATİF

05-01-2018

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNE ALTERNATİF

Kentin geneline yönelik projeleri ile dikkat çeken Pamukkale Belediyesi’nin trafik ile ilgili olarak hayata geçirdiği Karakurt-Kale yolu şehir içi trafiğini rahatlatıyor. Özellikle ilçelerden hastaneye ulaşmaya çalışan ve kent içinden Organize Sanayi Bölgesi’ne giden vatandaşların tercih ettiği geçiş yolu büyük ilgi görüyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “1.5 yıldır hizmet veren bu yol halkımız tarafından yoğun kullanılıyor. Bu belediyemizin hizmetlerinden sadece biri” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Karakurt – Kale yolu vatandaşların ilgisini çekiyor. Kent içinden Karakurt mahallesi ile Kale mahallesini bağlayan ve 3.2 kilometrelik yol, özellikle Organize Sanayi Bölgesi ile Bağbaşı bölgesi arasında geçişin kısa sürede yapılmasını sağlıyor.  Üçgen meydanındaki çalışmalar nedeniyle tıkanma noktasına gelen şehir içi trafiğini rahatlatan Karakurt-Kale yolu, özellikle Çivril, Çal, Çardak, Bozkurt gibi ilçelerden Pamukkale Üniversitesi hastanesine ulaşmak isteyen vatandaşlar tarafından da tercih ediliyor. Pamukkale Belediyesi tarafından 2 milyon liraya 1.5 yıl önce yaptırılan Karakurt-Kale yolu her gün binlerce Denizlili tarafından kullanılıyor.

“BU YOL BİZİM İÇİN BİR NİMET OLDU”

Bu geçiş yolunu sıklıkla kullanan vatandaşlardan Sezai Söylemez, Karakurt – Kele yolunun açılmasının iyi olduğunu söyleyerek,  “Öncelikle bu yolu biz vatandaşların hizmetine sunduğu için Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Gürlesin’e çok teşekkür ederim. Evim Bağbaşı tarafında ve Ankara ve organize sanayi istikametine gidip gelirken bu yolu sürekli kullanıyoruz. Üçgen trafiğine giremeden bu yolla gideceğimiz yere daha çabuk varıyoruz” dedi.  Mehmet Ağılüzü ise  Karakurt – Kale yolunun çok iyi bir proje olduğunu ifade ederek, “Bu yol sayesinde Organize Sanayi Bölgesi ile Cankurtaran arasındaki mesafe daha da kısaldı. Bu yolla Organize Sanayi Bölgesi ile Cankurtaran arasındaki mesafe 5 dakika iken şehir içi trafiğine giren araçlarda ise aynı güzergah 20 - 25 dakikaya kadar çıkıyor. Bize bu hizmeti sunduğu için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e çok çok teşekkür ederim” dedi. Davut Arslan da Karakurt – Kale yolunu sık sık kullandığını ifade ederek, “Bu yol bazı noktalara ulaşmamızda daha hızlı ulaşmamızı sağlıyor. Yol sayesinde oturduğum yerden iş yerime gidiş dönüşte toplamda 14 kilometrelik bir tasarruf sağladı” diye konuştu.

GÜRLESİN: “DENİZLİ TRAFİĞİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLATTI”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Karakurt – Kale yolunun Denizli trafiğini büyük ölçüde rahatlattığını belirterek, “Her alanda yoğun bir tempo içindeyiz. Önemli projelerimizden biri olan ve yaklaşık bir buçuk yıldır hizmete sunduğumuz Karakurt Mahallemizle-Kale Mahallemizi birbirine bağladığımız yol.  Servis araçları ve diğer araçlarla çok ciddi bir sirkülasyonun olduğu Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımda ve şehir merkezinden Ankara yoluna geçişte bu yol önemli bir güzergah oldu. Böylece bu güzergahı kullanan araçlar şehir içi ve son zamanlarda yoğunlaşan üçgen trafiğine hiç girmeden direk hedeflerine ulaşıyorlar. Bu yol Denizli trafik yükünün yanı sıra aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi ve Cankurtaran bölgesi arasındaki gidiş geliş yolunu hem kısalttı hem de sürücülerimize büyük oranda yakıt tasarrufu sağladı. Pamukkale Belediyesi olarak halkımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için Türkiye’ye örnek projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz” dedi.