Pamukkale Belediyesi Engelliler Gününe Hazır

27-11-2014

Pamukkale Belediyesi Engelliler Gününe Hazır

Belediye, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde, düzenleyecegi programla engellileri unutmadigini bir kez daha gösterecek. Program için belediye tüm hazirliklarini tamamladi.
  Buna göre, 1 Aralik 2014 günü Türkiye’nin 7 farkli bölgesinden (Erzincan, Samsun Istanbul, Burdur, Ankara ve Gaziantep) 2 engelli ve 1 refakatçi katilacak. Denizli’deki engelli kuruluslari ise diger illerden gelen engelli vatandaslara ev sahipligi yapacak. Pamukkale Belediyesi, 3 gün boyunca söz konusu misafirleri agirlayacak. 2 Aralik 2014 günü engellilere, belediyenin ev sahipliginde Pamukkale ve Laodikya gibi tarihi ve turistlik yerler gezdirilecek. Gezi, engellilerin uzun süre unutamayacaklari anilari arasinda yer alacak.
   -YÖRESEL YEMEKLER YARISMASI-
    3 Aralik 2014 Engelliler Günü’nde, hazirlanan program kapsaminda engelliler için yemek yarismasi yer aliyor. Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen 14 engelli, program kapsaminda yöresel yemekleri hazirlayip jüri üyelerinin begenisine sunacak. Bu arada yemek yarismasinda, 6’si engelli olmak üzere 8 jüri üyesi yer aliyor. Hasan Güngör Kapalispor Salonu’ndaki engelliler günü programini Pamukkale Belediyesi çalisanlarindan Irfan Atasoy ile oradaki katilimcilar arasindan belirlenecek bir engelli vatandas sunacak. Kapali Spor Salonu, gelin olacak kiz gibi süslenerek o gün engellilere hizmet verecek. Yemek yarismasinda, engellilere yöresel yemeklerin yapimi için yaklasik 50 dakika süre verilecek.
   -ENGELLILERDEN GÖRSEL SOV-
   Programda, bir yandan yemekler hazirlanirken diger yandan da çesitli görsel sovlar, izleyicilere sunulacak. Özel bir TV kanalinda yayinlanan Yetenek-Sizsiniz programinda basari kaydeden Sessiz Dans Grubu, gösterileriyle engellileri büyüleyecek. Yine engellilerden olusan Halk Oyunlari Grubu, Anadolu’nun çesitli yörelerine ait folklor gösterisiyle gönüllerde taht kuracak. Isitme engellilerden olusan engellilerin söyleyecegi sarkilar ise çeviri yapilarak katilimcilara sunulup engellilere karsi empati kurulmasi saglanacak. Ünlü engelli balet Mehmet Sefa Öztürk de sunacagi dansiyla herkesi kendisine hayran birakacak. Yerel sanatçilar, birbirinden güzel eserleriyle güne ayri bir renk katacak. Bu arada, Fox TV Haber Sunucusu Gülbin Tosun ise onur konugu olarak Engelliler Günü’nde bulunacak. Gösterilerin finalinde ise Denizli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi var. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, gösterileriyle ne kadar yetenekli olduklarini herkese gösterecek.
   -DERECEYE GIRENLERE ÖDÜL-
   Bu arada yöresel yemek yarismasina katilanlar da, yemeklerini hazirlayip jürinin begenisine sunacak. Jürinin degerlendirmesi sonucu 1, 2 ve 3. olup dereceye girenleri çesitli sürprizler beliyor. Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, yarismada dereceye girenlere hediyelerini bizzat kendisi sunacak. Günün sonunda ise ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye verilecek. Baskan Gürlesin, doktor kontrolüyle tekerlekli sandalyeye ihtiyaci olanlara, tekerlekli sandalye hediye ederek yasamlarini kolaylastiracak. Pamukkale Belediyesi’nin hazirlayip sunacagi program bunlarla da sinirli degil. Baskan Gürlesin, misafir engellileri hem makaminda agirlayacak hem de aksam yemegi vererek engellilerle bir araya gelecek.