PAMUKKALE GÜVEN İÇİNDE

03-11-2017

PAMUKKALE GÜVEN İÇİNDE

Pamukkale Belediyesi, ilçenin dört bir yanını MOBESE kameraları ile donattı. 68 mahallede 600’e yakın kamera 24 saat boyunca ilçenin güvenliğini sağlıyor. Öyle ki ilçede kameralar takılmadan önce 726 olan olay sayısı 448’e, 164 olan afili meçhul olay sayısı ise 47’ye düştü. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “İlçemizin güvenliği için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Emniyet ve Jandarma bölgesi olan tüm mahallelerimizde MOBESE kameraları var. Pamukkale’nin en güvenli ilçe olması bizim en büyük hedefimiz” dedi.

Pamukkale Belediyesi, kurulduğu 2014 yılının Mart ayından bu yana Türkiye’ye örnek olan projelere imza atıyor. Eğitim, sağlık, turizm, sosyal, spor ve üst yapı gibi bir çok projeyi başarıyla hayata geçiren Pamukkale Belediyesi’nin Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçenin güvenliğini de önemsiyor. Pamukkale Belediyesi kurulmadan önce İl Genel Meclisi Başkanı olarak görev yaptığı için Pamukkale ilçesinde yer alan 68 mahalleyi yakından bilen Başkan Gürlesin, ilçede yaşayan 337 bin 444 vatandaşın güvenliğini sağlamak için kolları sıvamıştı. İlk hayata geçen projelerden biri olan MOBESE kameralarının takılması hizmeti 2 etapta yapıldı. İlk olarak turizm bölgesi olan Pamukkale, Karahayıt ve Akköy’ü kapsayan yerlere kameralar takıldı. Uzak mahalleler başta olmak üzere şehir merkezinde de tüm mahallelere MOBESE kameraları kısa zamanda takılarak Pamukkale ilçesinde yaşayan vatandaşların güvenliği sağlanmış oldu.

4 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Pamukkale Belediyesi sınırları içerisinde kalan mahallelerde huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla önleyici kolluk hizmetleri tedbirlerinin arttırılmasının yanında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) çerçevesinde kurulması planlanan  MOBESE kameraları 68 mahallede 600’e yakın noktaya takıldı. Kameraların Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirildi. Türkiye’deki 26 ilden daha fazla nüfusa sahip olan Pamukkale İlçesi’nde her noktada, her alanda, her yaşa belediyecilik hizmetlerini aksatmadan ve her gün bir yenilikle daha iyi nasıl hizmet verebiliriz anlayışıyla hareket eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçenin güvenliği için 4 milyonluk bir yatırıma imza attı. Geçtiğimiz yıl çalışmaları başlanan, Emniyet Bölgesi ve Jandarma Bölgesi olarak etap etap ilerleyen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) kurulumları 68 mahallenin tamamında gerçekleştirildi. İlçe genelindeki tüm mahallelere takılan kamera sayısı 600’e yaklaştı. Bir çok kamerada yüz ve plaka okuma gibi özellikler de yer alıyor.

GÜRLESİN’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediye tarafından kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE)’nin Denizli Pamukkale Belediyesi sınırları içerisinde kalan mahallelerinde huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla kurulduğunu söyledi. “Türkiye’ye örnek olacak bir proje daha imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Halkımızın yaşadığı her yerde güvenlik çok önemli. Güvenlik varsa orada yatırım vardır, yatırım varsa huzur vardır. İnsanlar orada daha mutludur. Bu anlamda yeni kurulan belediye olmamıza rağmen 2014-2015 ve 2016 süreçleri sonunda 2017’nin ortalarına kadar artık bu sistem tamamen oturtuldu. Tabi yapılan bu MOBESE hizmetiyle, kentimizin daha güvenli olması noktasında katkı vermekle bir ilki başardığımızı düşünüyorum. Sadece sıkıntılı olan ya da merkeze uzak mahallelerimiz anlamında değil, sorumluluk alanımız da olan emniyet bölgesinde 42, Jandarma bölgesindeki 26 mahallemizin tamamı MOBESE kameraları ile donatıldı. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

HER MAHALLEMİZ ARTIK DAHA GÜVENLİ

Pamukkale’nin yarınının bugünden daha iyi olması için örnek projelere imza atmış olmaktan dolayı mutlu olduklarının da altını çizen Başkan Gürlesin, “Emniyet ve Jandarma teşkilatımız bunu yapabilirdi ama bizler de bir ilçe belediyesi olarak güvenlik güçlerimiz gücüne güç katmak istedik. Örnek olduğumuzu iddia ediyorum. Mahallelerimize takılan MOBESE kameraları HD Kameralarla yapılmıştır. Hem yüz tanıma, hem de plaka tanıma sistemi ile beraber donatılarak daha da anlamlı bir hale getirildi. Yani yapılan iş sadece ‘MOBESE var’ desinler diye yapılmadığının özellikle altını çizmek istiyorum. Daha güvenli bir Pamukkale için yaptığımız 4 milyonluk yatırımın olumlu sonuçlarını şimdiden almaya başladık. İlçedeki mahallerimizdeki MOBESE kameralarının işleme girmesi kısa bir süre olmasına rağmen, yaşanan olumsuz olaylarda yüzde 50 ila 70 oranında azalma yaşandı. Bu da bize yaptığımız işin haklı gururunu yaşatıyor” diye konuştu.