Akköylüler İstedi, Başkan Gürlesin Yapıyor 13.05.2014

Başkan Gürlesin, başkan yardımcıları Veli Demir, Selim Arkan, Fahrettin Göksu ile daire amirleriyle Akköy Mahallesi’ne çıkarma yaptı. Akköy mahallesini incelemeye muhtar Evran Kuzu da katıldı.
  İnceleme, açıkta alış veriş yapılan pazaryerinin kapalıpazaryeri haline dönüştürülmesine yönelikti. Başkan Gürlesin ve beraberindekiler, yağmur altında yaklaşık 1 saat Akköy’de kaldı. İnceleme sonrası bir değerlendirme yapan Başkan Gürlesin, gerek seçim öncesi mahallede düzenlenen toplantılarda, gerek muhtarlar toplantısında ve gerekse mahalle sakinlerinin çeşitli ortamlarda dile getirdiği pazaryeri sorununa, geçici değil kalıcı çözüm olacaklarını söyledi.
   Mevcut pazaryerinin ihtiyaçları karşılayacak doğrultuda en kısa sürede kapalı pazaryeri şekline dönüştürüleceğini ifade eden Başkan Hüseyin Gürlesin, şöyle dedi:
  ‘Pamukkale Belediyesi olarak, yapılması gerekenleri masaya yatırdık. Burada acil olanları, ivedilikle yapılması gerekenleri tespit ettik. Akköy mahallesi muhtarımızın ve mahalle sakinlerimizin bizlere dile getirdiği pazaryerinin bir an önce üstünün kapatılması önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızı kışın yağmur ve çamurda yazın da toz ve rüzgarda alış verişten kurtarmak istiyoruz. Bunun yerine sağlıklı, temiz ve hijyenik ortamda alış veriş imkanı sumamız gerekiyor. Burada diğer bir önemli konu ise soğuk zincir halkasının kırılmadan ürünün üreticiden tüketiciye ulaşmasını sağlamak gerekir. Onun için pazaryerinin belirli kısmını dükkan yapmayı planlıyoruz. Öte yandan pazara ulaşan yolda elden geçirilecek. Pazaryerinin etrafı ise araçların rahatlıkla park edebileceği şekle dönüştürülecek. Hem mahalle sakinleri hem de pazarcı esnafı, proje hayata geçince çağdaş mekanda alış veriş imkanına kavuşacak.’
   -PAZARYERİNİN BİRÇOK FONKSİYONU VAR-
   Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kapalı pazaryerinin bölge insanının birçok konuda ihtiyacını karşılayacağını kaydederek, ‘Kapalı pazaryerinin birçok fonksiyonu olacak. Alış verişin dışında, otopark olarak kullanılabilecek. Kurban Bayramı’nda ise kurban kesim alanı olarak değerlendirilecebilecek. Akköy sakinleri hijyenik ortamda veterinerler gözetiminde kurban işlerini burada yapabilecek. Öte yandan mevlüt, sünnet, nişan, düğün gibi diğer gereksinimler de kapalı pazaryerlerinde yapılabilecek. Artık mahallemizin benzer ihtiyaçlarını bu alanlarda karşılayacak şekilde proje geliştiriyoruz. Yakında projeyi hayata geçireceğiz. Kapalıpazaryerimiz, şimdiden hem Akköy sakinlerine hem de pazarcı esnafına hayırlı uğurlu olsun’ dedi.

KURUMSAL HİZMET REHBERİ FAALİYET BİLGİLERİ LİNKLER