Pamukkale Ovası'na Pamukkale Belediyesi Eli Değdi 24.04.2014

Başkan Gürlesin, Pamukkale Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ile AYDEM ve Pamukkale Sulama Birliği’nin yeni yönetimini makamında kabul etti.
Görüşmede, tarımsal faaliyetlerin hız kazandığı bu dönemde Pamukkale Ovası’nın sulanarak çiftçilerin bir an önce istediği suya kavuşma konuları ele alındı. Toplantıda, gerek Pamukkale ve gerek Merkezefendi kaymakamları ile AYDEM ile birlik yetkilileri görüşlerini aktardı.
  Pamukklale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de, konunun ivedilikle görüşülüp bir karara varılması için belediyenin elinden gelen herşeyi yapacağını söyledi.
   Görüşmede, belediyenin birlik ile AYDEM arasında köprü görevi gördüğünü ifade eden Başkan Gürlesin şöyle dedi:
   ‘Pamukkale Ovası’nın bir an önce sulanmaya başlanması gerekiyordu. Biz de hakem ve köprü görevi görerek Pamukkale Ovası’ndaki çiftçilerimizin mağdur olmalarını engelledik. Geçen yıl bilindiği üzere elektrik nedeniyle sulama ancak Haziran’da yapılmaya başlanmıştı. Bu yıl ise çiftçinin suya en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde ovayı suyla buluşturacağız. Bugünden itibaren Pamukkale Ovası’nda elektrik kullanılarak sulama yapılabilecek. Amacımız ortak aklı ortaya koyarak mağduriyetleri de önleyerek sorunu çözmektir. Kendi haline bırakılsaydı çözüm ya geç olurdu yada olmazdı. Ama bugün gelinen noktada ova elektrikten kaynaklanan nedenlerle sulama yapılamaz durumdan kurtarıldı. Her iki tarafında yerine getirmesi gereken hükümlülükleri var. Birlik ve AYDEM sorumluluklarını yerine getirdiği taktirde Pamukkale Ovası’nda sulama sorunu yaşanmayacak. Ayrıca sulama, Eylül ayına kadar devamedecek.’
  Başkan Gürlesin, sadece Pamukkale Ovası’nın değil belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde kalan tüm çiftçilerin mağdur edilmemesi için çeşitli projeler geliştireceklerine dikkat çekerek, ‘Çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ürünün üretiminden son tüketicinin eline ulaşıncaya kadar geçen her süreçte kimsenin mağdur olmaması için birçok projelerimiz var’ dedi.

KURUMSAL HİZMET REHBERİ FAALİYET BİLGİLERİ LİNKLER