Belediyeden Vatandaşlara Büyük Kolaylık 07.05.2014

Belediye, kısa bir süre sonra imzalanacak protokolle vatandaşların ödeme işlemlerini kolaylaştıracak sistemi hayata geçirecek.
  Vatandaşlar, söz konusu uygulamayla Pamukkale Belediyesi’ne kadar gelmeden ödeme işlemlerini PTT’nin şubelerinden ve anlaşma sağlanacak bankalardan yapabilecek. Böylece, özellikle yaşlılar fatura ödemek için belediyeye gelip yorulmayacak, çalışanlar ve diğer kesim de zamandan tasarruf edip belediyeye gelmek için harcayacağı zamanı başka şekilde değerlendirebilecek.
  Söz konusu protokol için ilgili gündem maddesi Pamukkale Belediye Meclisi’nde görüşüldü. İşbirliğini içeren gündem maddesini Meclis üyesi Alpaslan Albay tarafından mecliste okundu. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün gündem maddesi, komisyonda olduğu gibi oy birliğiyle mecliste onaylandı. Buna göre, Belediye gelirlerinin PTT şubelerince ve bankalarca tahsilatının yapılması ve tahsilatla ilgili usul ve esaslarının belirlenmesine ilişkin protokol imzalamak üzere Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e yetki verildi.
  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, konu hakkında bir açıklama yaparak müjdeyi verdi. Bankalar ve PTT şubelerince yapılacak protokol ve içeriğinin kısa sürede belirlenip işbirliğine gidileceğini ifade eden Başkan Gürlesin, ‘Vatandaşlarımızın ödeme işlemlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Bu nedenle hizmeti vatandaşımızın ayağına götüreceğiz. Her PTT şubesi ve anlaşma sağladığımız bankalar ve şubeleri, birer tahsilat veznemiz gibi vatandaşlarımıza hizmet sunacak. İşbirliği protokolünü de kısa sürede imzalayıp biran önce projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Ben şimdiden hem vatandaşlarımıza, hem belediyemize hem de PTT ve ilgili bankalara hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.
  OTURMA RUHSATI VE İSKAN RUHSATI VERİLİYOR
  Bu arada Pamukkale Belediyesi’nden hafta başından itibaren halk arasında oturma ruhsatı, iskan ruhsatı olarak bilinen Yapı Kullanım İzin Belgesi ve İnşaat Ruhsatları da verilmeye başlandı.
  Vatandaşlar, yapı kullanım izin belgesi ve inşaat ruhsatıyla ilgili işlerini İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde yapabiliyor. Müdürlük, söz konusu alanda vatandaşların ihtiyaçlarını kısa sürede sonuçlandırıyor.
  Öte yandan işyeri açma ve çalışma ruhsatları da kısa süre sonra verilmeye başlanacak. Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki yapılacak işlemlerde sona gelindi. İşyeri açma ve çalışma ruhsat verilmeye başlanınca kamuoyuna ayrıca duyurulacak.

KURUMSAL HİZMET REHBERİ FAALİYET BİLGİLERİ LİNKLER