PAMUKKALE 'DE YARI MARATON HEYECANI 29.10.2017

Pamukkale Belediyesi’nin organize etti─či Pamukkale Spor Oyunlar─▒ çerçevesinde gerçekle┼čen Pamukkale Yar─▒ Maratonu nefesleri kesti. Sporcular 21 kilometrelik mesafeyi yo─čun tempoda ko┼čtu. Yakla┼č─▒k 200’e yak─▒n sporcunun kat─▒ld─▒─č─▒ yar─▒┼čma sonunda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “Yar─▒ maratonumuza kat─▒lan tüm sporcular─▒ kutluyorum. Dereceye girenleri de tebrik ediyorum” dedi.

Pamukkale Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram─▒ haftas─▒nda gerçekle┼čtirdi─či Pamukkale Spor Oyunlar─▒ ile bayram─▒n co┼čkusunu art─▒rd─▒. Bir çok bran┼čta önemli etkinlikler gerçekle┼čirken, oyunlar─▒n son gününde Pamukkale Yar─▒ Maratonu yap─▒ld─▒. Vali Recep Yaz─▒c─▒o─člu Park─▒’nda verilen start  öncesi konu┼čma yapan Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Spor Oyunlar─▒ kapsam─▒ndaki Pamukkale Yar─▒ Maratonu’na kat─▒l─▒m oldukça yo─čun. Tüm sporculara  ba┼čar─▒lar dilerim” dedi. Konu┼čman─▒n ard─▒ndan Ba┼čkan Gürlesin, start i┼čaretini verdi.

21 K─░LOMETRE KO┼×ULDU

Pamukkale Spor Oyunlar─▒ Pamukkale Yar─▒ Maratonu’na yakla┼č─▒k 200 atlet kat─▒ld─▒. Vali recep Yaz─▒c─▒o─člu Park─▒ önünden ba┼člayan tur Pamukkale travertenleri önünde tamamland─▒. Genel klasmanda bayanlar kategorisinde Esma Aydemir birinci olurken, Bü┼čra Nur Koku ikinci, Emine Hatun Tuna ise üçüncülü─čü elde etti. Elif Da─čdelen’in dördüncülü─čü kazand─▒─č─▒ bayanlar genel klasmanda Fadime Çal─▒k be┼činci, Tubay Erdal alt─▒nc─▒, Zuhal Kaya yedinci, Yasemin Can sekizinci, Burcu Subatan dokuzuncu ve Bü┼čra Gelmez de onuncu oldu. Genç bayanlarda Selenay Bat─▒ ┼čampiyon olurken, 35-44 ya┼č grubunda Ay┼čegül Y─▒lmaz mutlu sona ula┼čt─▒.45-54 ya┼č grubunda ise Ümran Demir birincili─či kazand─▒.

ERKEKLERDE ┼×AMP─░YON MUSLU

Pamukkale Yar─▒ Maratonu’nun erkekler kategorisinde ise Ercan Muslu mutlu sona ula┼čan isim oldu. Ersin Tekal’─▒n ikinci oldu─ču yar─▒┼čmada Üzeyir Söyleme üçüncü, Nuri Kömür dördüncü, Turgay Bayram be┼činci, Osman Çelik alt─▒nc─▒, Serdar çetin yedinci, Hasan Tur─čut sekizinci, Orhan Eren dokuzuncu ve Recep Tekin de onuncu oldu.  Genç erkekler kategorisinde Sengin Ataç ┼čampiyon oldu. 35-44 ya┼č grubunda R─▒dvan Alper Afacan mutlu sona ula┼č─▒rken,45-54 ya┼č grubunda Sezai To─čan ve +55 ya┼č grubunda da Abdullah Yavuz Ertekin ┼čampiyon oldu. Pamukkale Yar─▒ Maratonu sonunda dereceye giren tüm sporculara çe┼čitli ödüller verildi. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin ba┼čta olmak üzere Gençlik Hizmetleri Spor ─░l Müdürü Ahmet ─░bano─člu ve di─čer protokol üyeleri taraf─▒ndan sporculara ödüller teslim edildi.

BA┼×KAN GÜRLES─░N’DEN TE┼×EKKÜR

Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, törende yapt─▒─č─▒ konu┼čmada Pamukkale Spor Oyunlar─▒’n─▒n ilkinin gerçekle┼čti─čini ifade ederek, “─░lk kez yapt─▒─č─▒m─▒z spor oyunlar─▒ gerçekten ba┼čar─▒l─▒ oldu. Amac─▒m─▒z gençlerin spor yapmas─▒n─▒ te┼čvik etmek. Pamukkale Spor Oyunlar─▒ ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayram─▒ co┼čkusunu da ya┼čad─▒k. Bu yar─▒ maratona kat─▒lan tüm sporcular─▒m─▒z─▒ kutluyorum. 2018 y─▒l─▒n─▒n May─▒s ay─▒nda Pamukkale Spor Oyunlar─▒’n─▒n ikincisini yapmay─▒ planl─▒yoruz. ┼×ehir içinden ve d─▒┼č─▒ndan yar─▒┼čmalar─▒m─▒za kat─▒lan tüm sporculara te┼čekkür ediyorum. Dereceye giren sporcular─▒m─▒z─▒ da kutluyorum. Tüm Denizli halk─▒na da oyunlar─▒m─▒za gösterdi─či ilgi için te┼čekkür ediyorum” dedi.