Haydi Pamukkale Ekmek Israfini Önlemeye

18-11-2014

Haydi Pamukkale Ekmek Israfini Önlemeye

Pamukkale Kaymakami Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, Ilçe Milli Egitim Müdürü Resat Erdogan, Denizli Basma Sanayi Ortaokulu'nda ekmek israfinin önlenmesine yönelik düzenlenen programa katildi. Okulda, Türkiye genelinde ekmek israfini önleme konusunda düzenlenen resim, siir ve kompozisyon yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi. Baskan Gürlesin, söz konusu ödüller disinda yarismaya katilan tüm ögrencilere çesitli hediyeler de verdi. Kaymakam Beyru, ihtiyaçtan fazla ekmek almamanin israfin önlenmesinde çok önemli olduguna dikkat çekerek, ?Bir tarafta milyarlarca ekmek çöpe atilirken diger taraftan dünyanin farkli ülkelerinde milyonlarca insan açlikla savas veriyor. Bu gerçegi göz önünde bulundurarak herkesin kampanya için yapabilecegi bir seyler oldugunu bilmesini isterim. Aydinlik yarinlarimiz için, çocuklarimizin gelecegi için lütfen ekmek israfinin önüne geçelim. Ihtiyacimizdan fazla ekmek almayalim, ekmegi dilimleyerek tüketelim' dedi. Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin de, Pamukkale Belediyesi'nin ekmek israfinin önlenmesine yürekten destek verdigini kaydederek, ?Ekmek tüm dünyada insanlarin en temel besin kaynagi, Türk toplumunun kutsal degerlerinden biridir. Zengin fakir ayirimi olmaksizin sofralarimizin bas tacidir. Gerek dünyada gerekse ülkemizde maalesef en fazla israf edilen gida ürünü ekmektir. Pamukkale Belediyesi olarak ekmek israfinin önlenmesi ile ilgili çalismalarinizi yürekten destekliyoruz. Ülkemizde her yil ortalama 1,5 milyar lira tutarinda 2,1 milyar ekmek çöpe atiliyor. Bu parayla 500 km yol, 500 okul, onlarca bogaz köprüsü yapilabilir. 80 tane hastane yapilip yüz binlerce hasta tedavi edilebilir. Buradan tüm vatandaslarimiza sesleniyorum. Ekmek israfinin önlenmesine hepimiz katki verelim. Ülkemiz, dünyada en çok ekmek israfinin yapildigi ülkelerin basinda geliyor. Biz, bilim, sanayi ve teknoloji alaninda dünya siralamasinda bir numara olmaliyiz' dedi.