Haydi Pamukkale Ekmek Israfini ├ľnlemeye 18.11.2014
Pamukkale Kaymakami Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Baskani H├╝seyin G├╝rlesin, Il├že Milli Egitim M├╝d├╝r├╝ Resat Erdogan, Denizli Basma Sanayi Ortaokulu'nda ekmek israfinin ├Ânlenmesine y├Ânelik d├╝zenlenen programa katildi. Okulda, T├╝rkiye genelinde ekmek israfini ├Ânleme konusunda d├╝zenlenen resim, siir ve kompozisyon yarismasinda dereceye giren ├Âgrencilere ├Âd├╝lleri verildi. Baskan G├╝rlesin, s├Âz konusu ├Âd├╝ller disinda yarismaya katilan t├╝m ├Âgrencilere ├žesitli hediyeler de verdi. Kaymakam Beyru, ihtiya├žtan fazla ekmek almamanin israfin ├Ânlenmesinde ├žok ├Ânemli olduguna dikkat ├žekerek, ?Bir tarafta milyarlarca ekmek ├ž├Âpe atilirken diger taraftan d├╝nyanin farkli ├╝lkelerinde milyonlarca insan a├žlikla savas veriyor. Bu ger├žegi g├Âz ├Ân├╝nde bulundurarak herkesin kampanya i├žin yapabilecegi bir seyler oldugunu bilmesini isterim. Aydinlik yarinlarimiz i├žin, ├žocuklarimizin gelecegi i├žin l├╝tfen ekmek israfinin ├Ân├╝ne ge├želim. Ihtiyacimizdan fazla ekmek almayalim, ekmegi dilimleyerek t├╝ketelim' dedi. Pamukkale Belediye Baskani H├╝seyin G├╝rlesin de, Pamukkale Belediyesi'nin ekmek israfinin ├Ânlenmesine y├╝rekten destek verdigini kaydederek, ?Ekmek t├╝m d├╝nyada insanlarin en temel besin kaynagi, T├╝rk toplumunun kutsal degerlerinden biridir. Zengin fakir ayirimi olmaksizin sofralarimizin bas tacidir. Gerek d├╝nyada gerekse ├╝lkemizde maalesef en fazla israf edilen gida ├╝r├╝n├╝ ekmektir. Pamukkale Belediyesi olarak ekmek israfinin ├Ânlenmesi ile ilgili ├žalismalarinizi y├╝rekten destekliyoruz. ├ťlkemizde her yil ortalama 1,5 milyar lira tutarinda 2,1 milyar ekmek ├ž├Âpe atiliyor. Bu parayla 500 km yol, 500 okul, onlarca bogaz k├Âpr├╝s├╝ yapilabilir. 80 tane hastane yapilip y├╝z binlerce hasta tedavi edilebilir. Buradan t├╝m vatandaslarimiza sesleniyorum. Ekmek israfinin ├Ânlenmesine hepimiz katki verelim. ├ťlkemiz, d├╝nyada en ├žok ekmek israfinin yapildigi ├╝lkelerin basinda geliyor. Biz, bilim, sanayi ve teknoloji alaninda d├╝nya siralamasinda bir numara olmaliyiz' dedi.