Güvenliğiniz Için Asansörünüzü Yıllık Bakımdan Geçirin

17-11-2014

Güvenliğiniz Için Asansörünüzü Yıllık Bakımdan Geçirin

Alinan bilgiye göre, 05 Kasim 2014 tarihli ve 28106 sayili Resmi Gazetede yayimlanan ?Asansör Bakim ve Isletme Yönetmeligi'nde Degisiklik yapilmasina iliskin yönetmelik' hükümleri geregince bazi kararlar alindi. Söz konusu yönetmelige göre, insan ve yük asansörlerinin yillik bakimdan geçirilmesi zorunlulugu getirildi ve yillik bakimlari yapilmayan asansörler için hizmet disi birakilmasi hükmü yer aldi. Ayrica Pamukkale Belediyesi sinirlari içerisinde kalan insan ve yük asansörleri için Pamukkale Belediyesi ve Türkiye Mühendisler Mimarlar Odasi Birligi (TMMOB) Makine Mühendisleri Odasi Denizli Subesi A tipi Muayene Kurulusu arasinda yetki protokolü imzalandi. Ayrica söz konusu yönetmelikte yapilan degisiklik, asansörü bulunan binalarin sorumlularini (bina sahipleri ile yöneticilerini vb) bakim isinden sorumlu tutuluyor. Asansörü bulunan binalarin sahipleri ve yöneticiler, yönetmelik kurallarina uygun olarak güvenli bir sekilde asansörün çalismasi için yillik bakimlarini akredite olmus A tipi muayene kuruluslarina yaptiracak. Bakimlar, TMMOB Makine Mühendisleri Odasi Denizli Subesi'ne yaptirilacaktir. Bakimlarin yapilmamasi durumunda ise, ayni yönetmeligin 10. ve 11. maddesi uyarinca asansörlerin yillik kontrolü yapilincaya kadar hizmet disi birakilmasi gerekecektir. Asansörlerin bakimi hakkinda ayrintili bilgi almak isteyenler Pamukkale Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü'ne basvurabilir.