PAMUKKALE'YE ÇİN'DEN DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURMAYA GELDİLER

27-09-2017

PAMUKKALE'YE ÇİN'DEN DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURMAYA GELDİLER

Çin’in Qinghai Eyaleti Xining Büyükşehir Belediye Başkanı Ma Zhongying  başkanlığındaki heyet, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i makamında ziyaret etti. Başkan Gürlesin, “Çin’den ülkemize gelen heyet, Türkiye'deki belediyelerin işleyişi ile ilgili bilgiler edindi. Bu ziyaretle hem ticari ilişkileri güçlendirmek hem de güçlü bir dostluk köprüsü kurmak isteyen misafirlerimizi belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i, makamında ziyaret eden, Qinghai Eyaleti Xining Büyükşehir Belediye Başkanı Ma Zhongying  baikanlığındaki heyet, Xining bölgesi hakkında, belediye olarak çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler aktardılar. Başkan Gürlesin, kendilerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “ Çin Halk Cumhuriyeti, Qinghai Eyaleti, Xining ve Türkiye Cumhuriyeti, Pamukkale ilçemiz arasında ticaret, ekonomi ve turizm alanlarında işbirliği kurmak ve geliştirmek üzere, iki şehir arasında dostça ilişkileri geliştirmek üzerine konuştuk. Özellikle Pamukkale-Karahayıt bölgemiz hakkında detaylı bilgiler vererek, termalin başkenti olma yolundaki çalışmalarımızı aktardık. Ayrıca, heyetimizi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz 2.Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi hakkında da bilgilendirdik” dedi.

BAŞKAN GÜRLESİN’İ TEBRİK ETTİLER

Qinghai Eyaleti Xining Büyükşehir Belediye Başkanı Ma Zhongying, Türkiye'deki belediyelerin iş ve işleyişi ile alakalı Türkiye’de önemli şehirleri ziyaret ederek, Çin ve Türkiye arasında ticaret, ekonomi ve turizm alanlarında işbirliği kurma çabasında olduklarını belirtti. “Böyle güzel bir şehirle ortak bir paydada buluşuyor olmak bizleri çok mutlu etmiştir” diyerek, Pamukkale’ye hayran kaldıklarını ifade eden heyet, Pamukkale-Karahayıt bölgesinin turizm açısından çok değerli olduğunu ve bu değerin çok iyi farkında olan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in bölge için çok önemli projeler gerçekleştirdiğini söylediler. Ziyaret sonunda, iki tarafta birbirine kendi bölgelerine ait simgesel hediyeler takdim ettiler.

.