Pamukkale Belediyesi Bütçesi Belli Oldu

05-11-2014

Pamukkale Belediyesi Bütçesi Belli Oldu

Pamukkale Belediyesi 2015 Yili Mali Bütçesi Belediye Meclisinde görüsülerek kabul edildi. Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin baskanligindaki meclis toplantisi, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katilimiyla gerçeklestirildi. Bu arada, Kasim ayi meclis oturumunun 2. günü en uzun meclis toplantisi oldu. Saat 17:10 gibi baslayan meclis oturumun yaklasik 3,5 saat sürdü. Oturumda sadece, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen Pamukkale Belediyesi'nin 2015 Yili Mali Bütçesi görüsüldü. Baskan Gürlesin, basta siyasi partilerin grup baskan vekilleri olmak üzere söz almak isteyen tüm meclis üyelerine söz verdi. Görüsmede neredeyse meclis üyelerinin tamamina yakini 2. bazilari ise 3. kez söz alarak düsüncelerini aktardi. Enine boyuna ele alinan bütçenin tüm kalemleri tek tek irdelendi. Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Alpaslan Albay, komisyon çalismasi hakkinda bilgi verdi. Parti ayrimi yapmaksizin komisyon üyeleriyle bütçenin detaylarina kadar incelendigini kaydeden Komisyon Baskani Albay, bütçenin komisyondan geldigi sekliyle oylamaya sunulmasini teklif etti. Görüsmelerde, CHP ve MHP Grup Baskan Vekilleri ile AK Parti Grup Baskan Vekili, meclis üyelerinin görüslerini içeren konu hakkindaki son düsüncelerini aktararak sözlerini tamamladi. Baskan Gürlesin de, gerek meclis üyelerinin ve gerekse grup baskan vekillerinin belirttikleri konulara ayri ayri açiklama yaparak konuyu aydinlatti. -BÜTÇE YATIRIM ODAKLI- Pamukkale Belediyesi 2015 Yili bütçesinin yatirim odakli oldugunu kaydeden Baskan Gürlesin, açiklamalarinda su görüslere yer verdi: ?Hedefiniz varsa, paraniz varsa, projeniz varsa basari ortaya çikar. Riski de alabiliyorsaniz basari gelir. Bütçenin 80 milyon lira olmasi yönünde görüsler yer aldi. Ben isin basitine kaçamam. Bizim gerçeklesme tahminimiz hedefimiz, 100 ile 110 milyon lira arasindadir. Yazin bir kenara, 1 yilin sonunda ne kadar gerçeklesme olacak hep birlikte görecegiz. Suan söylediklerim kayitlara geçiyor. Muhalefetten bir arkadasimiz bütçenin yüzde 30-40 dolayinda gerçeklesme olacagini söyledi. Bu da 140 milyon bütçenin 56 milyonunun gerçeklesecegi anlamini gelir. Yüzde 30'dan hesaplanirsa 42 milyon lira dolayindadir. Bizim suanda 7 aylik gelirimiz 47 milyon liradir. Muhalefetin öngörüsüne biz 7 ayda ulastik. Bu nedenle kimin gerçekçi bütçeyi öngördügü ortadadir' dedi. -INSAN ODAKLI ÇALISIYORUZ- Baskan Gürlesin, ?Biz insan merkezli çalisiyoruz. Biz yatirima odakli is üretiyoruz. Ayrica bu riske de girerek kendimizi baglayip atese de atmis oluyoruz. Kim dertli, kim millet için bir sey yapmak istiyor kim bunun için risk aliyor ortadadir. Biz gerçekçi, ayaklari yere basan bütçe olmasi için çalisiyoruz. Bu bütçe çok önemli bir istir. Bütün detaylari anlattik. Yatirimlara, bütçeye yön vermek herkese nasip olmaz. Temennimiz bu bütçenin vatandaslarimiza, insanimiza hayirli olmasidir. Bu bütçeye, altina imza atanlar sahip çikacaktir. Hepimiz biliriz, bir bütçenin yüzde 70'in üzerinde gerçeklesmis olmasi, o bütçenin basarili oldugu anlamina gelir. Bizim hedefimiz bütçemizin en az yüzde 75-80 dolayinda gerçeklesmesidir. Bu da, insan ve yatirim odakli projelerle gerçeklesecektir. Ben tekrar bütçemizin hayirli olmasini temenni ediyorum' seklinde görüslerini bildirdi. Ardindan her müdürlügün bütçesi, gelir ve gider bütçeleri ile toplam bütçe ayri ayri oylanarak mecliste oy çoklugu ile kabul edildi.