BAŞKAN GÜRLESİN: 15 TEMMUZ'U UNUTTURMAYACAĞIZ

13-07-2017

BAŞKAN GÜRLESİN: 15 TEMMUZ'U UNUTTURMAYACAĞIZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılıyla ilgili mesaj yayınladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ilk yılında o kara günü unutmadıklarını ifade eden Başkan Gürlesin, “Bu hain girişimde yer alan ve buna destek veren herkes bunun hesabını mutlaka verecektir. Bizim amacımız 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak” dedi.

Türkiye’yi bölmeye çalışan hainlerin darbe girişimine kalkışmasının halk tarafından bertaraf edildiği 15 Temmuz’un Cumartesi günü birinci yıl dönümü. Bu önemli gün ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, mesaj yayımladı. Hainlerin yer aldığı FETÖ terör örgütünün ülkeyi bölmek için kalkıştığı darbe girişimine milletin meydanlara inerek, tankların önüne yatarak izin vermediğini belirten Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bundan 1 yıl önce hainler Türkiye Cumhuriyeti’ni işgal edip ele geçirmek amacıyla kalkışmada bulundu. Ancak yüce Türk milleti ülkesine ve demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermedi. O karanlık gece için hesap yapanlara tankların önüne yatan, kahramanca ülkesine savunan Türk milleti en güzel cevabı verdi. Allah bir daha böyle bir geceyi yaşatmasın bu ülkeye. Bu girişime kalkışanlar lanetliyorum. Hem o hainler hem de onlara destek verenlerden mutlaka hesap sorulmalı. Devletimiz hainlere ve işbirlikçilerine gereken cezayı verecektir. Bizler 15 Temmuz’u unutturmayıp, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde o kahramanca karşı koyuşu gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu konuda Pamukkale Belediyesi olarak 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlara karşı duran isimlerden olan şehit Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper’in adını yaşatmak için şehir merkezinde önemli bir caddeye  ismini verdik. 15 Temmuz ile ilgili çeşitli etkinliklerle bu ülke için canını veren, gazi olan vatandaşlarımızın neler yaşadıklarını unutmayıp, unutturmayacağız. Demokrasi nöbetlerinde Türk milleti dünyaya Türkiye’nin tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olduğunu  gösterecektir.  Söz konusu vatan ve millet olduğu zaman Türk halkı gereken cevabı her zaman veriyor.  Şu bilinmelidir ki; bu ülkenin bayrağı yere düşmeyecek, ezan dinmeyecek. Allah bu ülkeye ahirete kadar bir daha 15 Temmuz gibi geceleri yaşatmasın. Allah bu tür hesap yapanlara fırsat vermesin.  15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, canını ortaya koyarak gazi olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.