BAŞKAN GÜRLESİN: KADİR GECESİ'Nİ DUALARLA GEÇİRELİM

20-06-2017

BAŞKAN GÜRLESİN: KADİR GECESİ'Nİ DUALARLA GEÇİRELİM

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bir kez daha Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu önemli gecenin kıymetini bilip, yüce Allah’a (cc) bol bol dua edelim ” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İslam Alemi’nin en kutsal gecelerinden biri olan, Yüce Yaradan’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Bir mübarek Ramazan Ayı’nda daha Kadir Gecesine ulaşma mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Gürlesin mesajında, “On bir ayın sultanı Ramazan ayında yer alan, maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran, Yüce Yaradan’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesindeyiz. Bin aydan daha hayırlı olduğu inanılan bu gece İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah (cc) tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e (sav) vahyedilmeye başlandığı gecedir. Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Böyle hayırlı bir gecede, müminlerle helalleşmeli, küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmelidir. Yüce Yaradan tarafından biz insanlığa müjdelerin verildiği bu kadar değerli bir geceye daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygularla, tüm Pamukkale ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın mübarek Kadir Gecelerini tebrik eder,  bu kutlu gecenin Denizli’mize, tüm milletimize ve insanlık alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim” dedi.