PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRE GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK

05-06-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRE GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK

Çevre konusunda önemli çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi, Çevre Günü ile ilgili olarak özel bir program hazırladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Saadet Erikoğlu İlkokulu bahçesinde yapılacak olan etkinlikle çevre konusundaki farkındalık oluşturmak istediklerini açıkladı.

Kurulduğu 2014 yılının Mart ayından buyana çevre konusunda önemli çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi, çevre günü ile de ilgili etkinlik düzenledi. Her ayın ilk pazartesi günü düzenlenen Halk Günü’nün 5 Haziran’a denk gelmesi nedeniyle etkinlikler 6 Haziran’da gerçekleşecek. “Pamukkale Belediyesi Dünya Çevre Günü Etkinliği” adıyla gerçekleşecek olan etkinliğe Saadet Erikoğlu İlkokulu ev sahipliği yapacak. 6 Haziran Salı günü saat 09.30’da başlayacak olan etkinlikte folklor gösterisi ve öğrencilerin çevre konusundaki şiirleri ve konuşmalar yer alacak. Atık malzemelerden oluşturulan giysilerin defilesinin de yapılacağı etkinlikte protokol konuşmaları da gerçekleşecek. Atık malzemeler ve çevre konulu resimlerin sergisinin de açılacağı “Pamukkale Belediyesi Dünya Çevre Günü Etkinliği”nde toplu fotoğraf çekiminin ardından mıntıka temizliği de yapılarak çevre konusunda farkındalık oluşturulacak.

“ÇEVRE ÇOK ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, her yıl olduğu gibi bu yılda çevre gününe özel etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, “5 Haziran günü ayın ilk pazartesi gününe denk gelince halk günümüzü iptal etmek istemedik. O nedenle çevre günü etkinliklerimizi bir gün sonraya aldık. Çünkü çevre bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz konular arasında. Bu tür etkinliklerle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çevre konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Onun için etkinliklerimizi okullarımızda yapıyoruz. Vatandaşlarımızı bu etkinliğimize bekliyoruz” dedi.