KARAHAYIT'A 112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU YAPILIYOR

23-05-2017

KARAHAYIT'A 112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU YAPILIYOR

Pamukkale Belediyesi, turizm bölgesinde yer alan Karahayıt’a önemli bir sağlık yatırımı yaptı. Karahayıt 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun inşaatı başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediye olarak sağlık konusunda önemli projelere imza atıyoruz” dedi.

Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi ve Cumhuriyet Mahallesi Sağlık Ocağı projeleri devam eden Pamukkale Belediyesi, yeni bir sağlık yatırımına daha imza atıyor. Turizm bölgesi olan Karahayıt’ta bölgenin önemli ihtiyaçlarından biri olan 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun inşaatı başladı. 1288 metrekare alanda yapılan projede zemin kat ve 1 normal kattan oluşacak. Bünyesinde 2 adet yarı kapalı ambulans bekleme alanı bulunacak olan merkezde çağrı merkezi, dinlenme odası, sağlık merkezi, arşiv, ilaç deposu, istasyon sorumlu odası ve çatı terası bulunacak.

“BÖLGENİN BÜYÜK İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

“Pamukkale Belediyesi olarak bilinir belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ilçemizde vatandaşlarımıza her anlamda hizmet verebilmek için birçok alanda yatırımlarımızı da yapıyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Modern bir Pamukkale yolunda tüm eksiklikleri gidererek, basamakları hızlıca çıkmaya çalışıyoruz. 68 mahallemizden bir tanesi olan Karahayıt mahallemizde 1288 metrekare olan hazine arazisi üzerine Pamukkale Belediyesi olarak bugün yaptığımız protokolle 112 Acil Sağlık İstasyonu binasını inşa edeceğiz. Belediye olarak Karahayıtımızda sağlık alanında bir eseri daha ortaya koymuş olacağız. Ve o bölgeye 112 sağlık ekibi hizmet verecek. Karahayıt ve bölgemiz termal turizm merkezi. Yerli ve yabancı birçok turistimiz şifa aramak için bu bölgeye gelerek hizmet alıyor. Bu anlamda da önemli bir nokta. Hem bölge halkımıza hem de turistlerimize sağlık alanında bu istasyon ihtiyaç olduğunda hızlıca hizmet verecek. Tüm donanımlara sahip, şık bir 112 binası inşa ediyoruz. İsmi de Pamukkale Belediyesi Karahayıt Acil Sağlık İstasyonu. Bu projede inşaatımız devam ediyor. Projenin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Bu yatırımın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.