PAMUKKALE BELEDİYESİ EKİPLERİ ORMANI YANMAKTAN KURTARDI

09-05-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ EKİPLERİ ORMANI YANMAKTAN KURTARDI

Pamukkale Belediyesi’nin ilaçlama ekibi Eymir yakınlarında fark ettikleri orman yangınına müdahale ederek örnek bir davranış sergiledi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, olaya müdahale eden ekibin personeline teşekkür ederek, “Çalışma arkadaşlarımız örnek bir davranış sergileyerek yangını büyümeden söndürdü. Duyarlılıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangını riski artarken, Pamukkale ilçesine bağlı Eymir mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını yürekleri ağza getirdi. Pamukkale Belediyesi’nin Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekibi larva ile mücadele kapsamında Gözler’e ilaçlama için gitmişti. Ömer Gürsoy, Ali Selçuk ve Recep Yenil’den oluşan ekip Gözler’den dönüşü orman yolundan yaptı. Eymir yakınlarında henüz belirlenemeyen sebepten dolayı çıkan yangının dumanını gören Pamukkale Belediyesi ekipleri, hemen olay mahalline intikal etti. Bir taraftan itfaiyeye haber veren ilaçlama ekibi bir yandan da yangına müdahale etti. Haytabey’de görev yapan diğer ilaçlama ekibi olan Mustafa Bıyıklı ve Bilal Topkara’nın da katılımı ile alevlerle mücadele eden ekipler, ellerindeki imkanlarla yangını söndürmeye çalıştı. Ekipler ilaçlama makinesi olan holder ile su takviyesi  yaparak yangının büyümesini önledi. Bu çabalar sonuç verirken gelen itfaiye ekipleri ile birlikte yangın tamamen söndürüldü ve soğutma çalışmaları yapıldı. Pamukkale Belediyesi ilaçlama ekibinin dikkati ve özverisi sayesinde rüzgarın da etkisiyle büyümesi öngörülen yangın kontrol altına alınarak binlerce ağaç yanmaktan kurtuldu.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye personelinin bu duyarlı davranışından dolayı memnun olduğunu ifade ederek, “Belediyemizin çalışanları sadece benim işim ilaçlama diye düşünerek hareket etmemiş ve fark ettikleri orman yangınına anında müdahale etmiştir. Eğer erken müdahale edilmeseydi yangın daha da büyüyerek kontrol edilemez boyuta gelecekti. Ben çalışanlarımıza hassasiyeti için teşekkür ediyorum. Erken müdahale ile orman yangının büyümeden kontrol altına alındı ve binlerce ağaç yanmaktan kurtuldu. Biz Pamukkale Belediyesi ailesi olarak ilçemiz için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu olay personelimizin ne kadar duyarlı olduğunun bir göstergesidir. Ben bir kez daha ilaçlama ekibinde yer alan çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.