PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA

05-05-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA

Pamukkale Belediyesi’nin eğitim alanında ki desteklerine bir yenisini daha ekledi. Zübeyde Hanım Anaokulu’na yaklaşık 200 bin TL’lik destek sağlayan Pamukkale Belediyesi, okulun yol çalışması ve bahçe düzenlemesi gerçekleştirildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Eğitim söz konusu olduğunda sözün bittiği yerdeyiz. Eğitime yapılan katkının hiçbir zaman tartışma konusu olmaması gerektiğini düşünerek bu katkılarımızın artarak devam edeceğini kamuoyuna bildirmek istiyorum” dedi.

Pamukkale Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan 123 okula ciddi destekler sağlamaya devam ediyor. Okullarda çöp kovasından, oturma banklarına, fiziki şartların iyileştirilmesinden, konferans salonu yapımına, spor komplekslerinden bahçe düzenlemesi gibi alanlarda ciddi destekler sağlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanlığı’nın eğitim alanındaki desteklerinin son örneği Zübeyde Hanım Anaokulu oldu. Zübeyde Hanım Anaokulu’nda yol çalışması ve bahçe düzenlemesi açılış törenine Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe Mili Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Nuran Özbellek ve anaokulu öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“TEŞEKKÜR EDERİZ”

Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Nuran Özbellek, okulun daha önceki halinin fiziki şartlar açısından anaokulu öğrencileri açısından uygun olmadığını ifade ederek, “Zübeyde Hanım Anaokulu Denizli’nin ilk anaokulu ve okulumuza yakışır bir yol ve bahçe tanzim edildi. Ben burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan’da, Zübeyde Hanım Anaokulunun ilk halinin çocukların kaliteli eğitim alması açısından uygun şartlarda olmadığını anlatarak, yerin milli eğitime devri konusunda Garnizon Komutanlığı’na Milli Savunma Bakanlığı’na teşekkür etti. Erdoğan, yer tanziminin ardından yol açılması, yolun yapımı, bahçenin yer döşemelerinden, duvarlarına, çocuk oyun alanlarına kadar her ince ayrıntısında büyük destek sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e de ayrıca teşekkür etti.

ZÜBEYDE HANIM ANAOKULUNA 200 BİN TL’LİK KATKI VERİLDİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çocukların eğitim hayatında en iyi hizmeti alması gerektiğini, bu ülke çocuklarının buna fazlasıyla hak ettiğini ifade ederek, Zübeyde Hanım Anaokulu’na maliyet olarak fen İşleri müdürlüğü ve park bahçeler müdürlüğü vasıtasıyla yaklaşık 200 bin TL’nin üzerinde bir yatırım yaptıklarını açıkladı. “Pamukkale Belediyesi olarak kurumlar arası işbirliğine önem veriyoruz” diyen Başkan Gürlesin, “ Eğitim olduğunda da sözün burada bittiği yerdir diye düşünüyoruz. Bizler Pamukkale belediyesi olarak eser bırakma derdindeyiz. Zübeyde Hanım Anaokulumuza neler yaptık dersek, Fen İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla 110 metre beton perde duvar yapımı yine duvarların üzerine tel çekme imalatı. 815 m2 beton parke. 200 metre beton bordür imalatı ve ilk girişte ferforje korkuluk ve demir kapı imalatı yaptık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak oyun grubunu yeniledik. Salıncak yerleştirdik. Yine bank taleplerini yerine getirdik. Çim ekimi gibi çalışmalarla ciddi destek verdik. Maliyet olarak Fen İşleri müdürlüğümüz ve park bahçeler müdürlüğümüz vasıtasıyla yaklaşık 200 bin TL’nin üzerinde bir yatırımımız oldu” dedi.

PAMUKKALE BELEDİYESİ EĞİTİME 6,5 MİLYON DESTEK SAĞLADI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Göreve geldiğimizden bugüne kadar ilçe sınırlarımız içerisinde okullarımızın tamamına ayrılan bütçe 6,5 Milyon TL’nin üzerinde. Burslar bunun içinde yok. Okulların bahçe düzenlemesi, fiziki şartlarının iyileştirilmesi, engelli rampaları, konferans salonları, spor kompleksleri gibi birçok konuda gerçekten destek veriyoruz. Birçok okulumuzda eğitim kalitesinin ciddi manada artırılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Başkan Gürlesin, “Eğitim alanında ki birçok desteğimiz devam ederken, bir de 11.sınıftaki son sınıfta üniversite sınavına girecek olan çocuklarımızı İstanbul’a götürerek oradaki vakıf ve devlet üniversitelerini gezdiriyoruz. Buradaki amacımız, onların hayal dünyasının iyileştirilmesine yönünde katkı vermek. Bunların yanı sıra eğitim burslarımız var. İlçe sınırlarımız içerisinde birinci yılımızda 1200 öğrencimize eğitim bursu verdik. İkinci yılımızda 1600 öğrencimize. Üçüncü yılımızda da 2 bin öğrencimize burs veriyoruz. Sadece eğitim bursuna, son bir yılda vermiş olduğumuz katkı 1 milyon 200 bin TL” diye konuştu. Törence ki konuşmaların ardından anaokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı mini bir gösteri sundu. Ardından, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Nuran Özbellek, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale İlçe Milli eğitim Müdürü Reşat Erdoğan’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.