PAMUKKALE'DE 5. FUTBOL ŞÖLENİ HEYECANI BAŞLADI

22-04-2017

PAMUKKALE'DE 5. FUTBOL ŞÖLENİ HEYECANI BAŞLADI

Pamukkale Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Pamukkale’de 5. Futbol Şöleni İlkbahar 2017 Halı Saha Futbol Turnuvası”nda heyecan başladı. İlk gün yapılan 10 maçta takımlar ikinci tura çıkma mücadelesi verdi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 42 mahalleden 61 takımın centilmence mücadele etmesini isteyerek, “Amacımız mahalleler arasındaki kaynaşmayı sağlamak” dedi.

İlki 2015 yılında yapılan ve yılda 2 kez gerçekleştirilen Pamukkale’de futbol şölenlerinin beşincisi olan İlkbahar 2017’de heyecan ilk tur maçlarıyla başladı. 42 mahalleden 61 takımın katılımı ile yapılan kura çekiminin ardından 3 farklı sahada ilk tur maçları oynandı. Eleme usulü oynanan maçlarda heyecan oldukça yüksekti.

BAŞKAN GÜRLESİN BAŞLAMA VURUŞU YAPTI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Deliktaş sahasında oynanan Karşıyaka Gol ve Ötesi-Pelitlibağ Tuğraspor maçının başlama vuruşunu yaparak turnuvayı başlattı. Maçtan önce iki takım kaptanları ve hakeme başarılar dileyen Başkan Gürlesin, belediye tarafından yapılan halı sahaların bu futbol şöleni ile şenlendiğini söyledi. “Amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak” diyen Başkan Gürlesin, “Biz bu futbol şenliğini geleneksel hale getirdik. Bu tür etkinlikleri yıllarca devam ettirmek çok önemli. Gençlere verdiğimiz değeri yaptığımız halı sahalarla göstermeye çalışıyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak sporun ve sporcuların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu turnuvamızda 61 takım mücadele edecek ve sonunda 1 takım şampiyon olacak. Önemli olan bu turnuvada yer almak. Ben turnuvamızın centilmence tamamlanması. Tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

İLK GÜN 109 GOL ATILDI

Büyük heyecanın yaşandığı müsabakaların ilk günü Deliktaş, Kuşpınar ve Uzunpınar sahaları ev sahibi oldu. Deliktaş’taki ilk maçta Kınıklıspor Goncalıspor’u 15-3 yenerken,  Aktepespor Hürriyetspor 10-0, Karşıyaka Gol ve Ötesi Pelitlibağ Tuğraspor’u 12-3 ve Akdere Akkurtspor de Fesleğenspor’u 8-3 yenerek ikinci tur yükselmeyi başardı. Kuşpınar sahasında oynanan maçlarda ise Anafartalar Kardeşlerspor Deliktaş Gençlikspor’u 8-5 yenerken, Pamukkale Sağırlarspor ise Diriliş Hürriyetspor’u 5-4 yendi. Günün son maçında ise Kaplanlar Merkezspor rakibi Kervansarayspor sahaya çıkmayınca maçı hükmen kazazdı ve tur atladı. Uzunpınar Sahası’ndaki maçlarda ise Gözlerspor Gözler Gençlikspor’u7-5, Akköy Çerkezspor Kocaderespor’u 8-3 ve Karahayıtspor ise PAÜ Develi takımını 5-1 yenerek tur atladı.

HEYECAN DEVAM EDECEK

Pamukkale’de 5. Futbol Şöleni, 24 Nisan Pazartesi günü oynanacak olan 10 maçla devam edecek. Irlıganlı Sahasın’da saat 19.00’da Kervansaray Rafıkspor-Çeşmebaşıspor, 20.00’de PAÜ Karahayıt – Kale Gençlikspor, 21.00’de Uzunpınarspor- Dokuzkavaklar Zeybekspor ve 22.00’de de Kurtluca Kartalspor – Karakova Bomcularspor maçları yapılacak. Deliktaş sahasında 20.00’de başlayacak olan maçta Karakova Vatanspor – Akhan 5. Yıl, 21.00’de Tekkeköyspor – Kaplanlarspor, 22.00’de de Dokzukavaklar – Kınıklı Kampüsspor maçları oynanacak. Bağbaşı Sahası’nda ise saat 20.00’de Pınarkentspor ile Pamukkalespor, 21.00’de Zeytinspor ile Mehmetcik Tiyatro Minibüs ve 22.00’de de Kayıhan Gençlik – Mehmetcik Genç Osmanlı maçları oynanacak. Bu maçları kazanan takımlar adlarını ikinci tura yazdıracak. İlk turun son 10 takımı ise 25 Nisan Salı günü oynanacak olan maçlarla belirlenecek. Müsabakalarla ilgili tüm detaylar www.pamukkale.bel.tr’den alınabilir.

İKİNCİ GÜNDE DE HEYECAN YÜKSEKTİ

Pamukkale’de 5. Futbol Şöleni İlkbahar 2017’de ilk tru maçları pazartesi akşamı devam etti. Irlıganlı sahasında oynanan maçların ilkinde Çeşmebaşıspor Kervansaray Rafıkspor’u 7-4, PAÜ Karahayıt Kale Gençlikspor’u 12-3, Uzunpınarspor Dokuzkavaklar Zeybekspor’u 4-3 ve Karakova Bomcular Kurtluca Kartalkspor’u 3-2 yenerek tur atladı. Deliktaş sahasındaki maçlarda ise Karakova Vatanspor Akhan 5. Yıl takımını 14-6, Tekkeköyspor Kaplanlarspor’u 10-5 ve Dokuzkavaklarspor da Kınıklı Kampüsspor’u 15-9 yenenerek adlarını ikinci tura yazdırdı. Bağbaşı sahasındaki maçlarda ise Pamukkalespor Pınarkentspor’u 5-4, Zeytinspor Mehmetcik Tiyatro Minibüsspor’u 8-7 ve Kayıhan Gençlikspor da Mehmetcik Genç Osmanlıspor’u 12-5 yendi.

2 MAÇ PENALTILARA KALDI

Turnuvanın ilk turu geçen son 10 takımını 3 sahadaki 10 maç belirledi. Deliktaş’ta oynanan maçlarda 15 Mayıs Fikirtepespor Güzelköyspor’u 15-1, Egeli İplik Develispor Pınarkent Kardeşlerspor’u 10-6 ve Aktepe Gençlikspor Kayıhan ASM’yi 9-8 yenerek üst tura çıktı. Mehmetcik sahasında oynanan ilk maçta büyük heyecan yaşandı. Normal süresi 6-6 biten Cankurtaran-Deliktaş Anadoluspor maçında tur atlayan takımı penaltılar belirledi. Deliktaş temsiilcisi penaltılar sonunda rakibine 10-8’lüi üstünlük sağlayarak ikinci tur yükseldi. Aynı sahadaki diğer maçlarda Zeytinköy DTS Yeniköy Gençlikspor’u 7-5 ve 15 Mayıs Atadem Demirçelikspor ise Zümrüt Mitspor’u 12-8 yenmeyi bildi. Akhan sahasındaki maçların ilkinde de galibi penaltılar belirledi. Kroucukspor ile Pamukkale Gençlikspor arasındaki maçın normal süresi 5-5 tamamlanırken maçı 11-10 kazanan Korucukspor tur atlayan takım oldu. Kuşpınar Kalınkozspor Karakurtspor’u 8-2, Dost Fatih 1453 Akköy Yedi Yıldızspor’u 10-4 ve Kurtluca Örenspor ise Pelitlibağ Ayyıldızspor’u 8-6 yendi. Böylece tur atlayan 30 takım ile ilk turu maç oynamadan geçen Küçükderespor ile birlikte 31 takım adını ikinci tura yazdırmayı başardı.