PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN SUDE'Yİ MUTLU EDEN HEDİYE

24-03-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN SUDE'Yİ MUTLU EDEN HEDİYE

Pamukkale Belediyesi sosyal belediyecilik çerçevesinde yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilerin yanında olmaya devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 9 yaşındaki SP (Serebral Palsi) hastası Sude Çetin’e engelli bebek arabası hediye ederek, yüzünü güldürdü. Başkan Gürlesin, “Bizim rutin belediyecilik işlerimiz var ancak ama Sude kızımızın yüzünü güldürmek hepsinin üzerinde bir iş” dedi.

Pamukkale Belediyesi, sosyal belediyecilikte fark yaratmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında Sosyal Market ile bir ilki hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, engelli-yaşlı kişilere evde  bakım hizmeti, ev temizliği, hasta yatağı, engelli arabası gibi birçok projesiyle Pamukkale halkının gönlünü fethetmeye devam ediyor. Son olarak, doğum sırasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı engelli dünyaya gelen ve SP (Serebral Palsi) hastası 9 yaşındaki Sude Çetin’e engeli bebek arabası hediye etti. Başkan Gürlesin, Sude Çetin’i evinde ziyaret ederek, engelli bebek arabasını kendisi takdim etti.

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİNİN ANLAMI ONLAR İÇİN BÜYÜK

Anne Özlem Çetin, iki buçuk yıldır bebek arabası için birçok yere başvuru yaptığını ancak sadece Pamukkale Belediyesi’nden yardım geldiğini söyleyerek, “Çocuğumuzun tedavisi için sürekli İzmir’e gidip geliyoruz. Daha önce yaşadığımız ilçede bize Pamukkale Belediyesi’nin yaptığı hiçbir destek sağlanmadı. Ama burada her türlü sorunumuzda Pamukkale Belediyesi yardımımıza koşuyor” dedi. Başkan Hüseyin Gürlesin’e teşekkür eden Özlem Çetin, bebek arabasının birçok aile için çok da önemli olmayabileceğini ancak kendileri için büyük anlam ifade ettiğini ifade ederek, “Çocuğumu ve beni sevindirdiği için Pamukkale Belediyemizde, başkanım Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. Pamukkale Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Aynur Akdemir ise Pamukkale Belediyesi olarak her gönüle girmek istediklerini belirterek, “İhtiyacı olan bize yetişin diyen her kardeşimize yetişmeye çalışıyoruz” dedi. Topraklık Mahallesi Muhtarı Mehmet Alkapar, Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin’e duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, “Başkanımızdan Allah razı olsun. En küçük sağlık sorunlarında dahi devamlı yanımızda bulunuyor” dedi. Duygulanan Alkapar, Pamukkale Belediyesi’nin çok başarılı işler yaparak, vatandaşın gönlünü fethettiğini belirtti.

“GÖNÜLLERE HİTAP EDEN BELEDİYE”

Topraklık Mahallesi’nde yaşayan aileyi evinde ziyaret eden ve Sude’ye moral veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin “Ailemizin diğer ailelerimize örnek olmasını istiyoruz. Sude kızımız gibi ya da farklı bir durumu olan ilçe sınırlarımız içerisinde yaşayan ailelerimizin bizlere ulaşmalarını istiyorum. Başvurularını yapsınlar, bizlerde inceleyelim ve gerçekten ailenin yardıma ihtiyacı varsa, bir anlamda ellerinden tutup onların dertleriyle dertlenmek istiyoruz” dedi. Başkan Gürlesin, anne Özlem Çetin’in dışarıda kızını daha rahat gezdirebilmesi, sosyal yaşama dahil kolay adapte olabilmesi açısından engelli bebek arabasının aile için büyük önem arz ettiğini belirtti. Gürlesin, “Bizler sosyal belediyecilikte çok farklı olduğumuzu iddia ediyoruz. Sosyal Market başta olmak üzere hasta yatağı, engelli arabası hediyelerimiz devam ediyor. Ailelerimizin derdi derdimiz, sıkıntısı sıkıntımız ve mutlulukları da mutluluğumuz oluyor. Bizim yapmak zorunda olduğumuz işlerimiz var ama Sude kızımızın yüzünü güldürmenin hepsinin üzerinde bir görev olduğunu düşünüyorum. Amacımız ailelerimizin hayır dualarını almak. Biz sosyal belediyecilik uygulamalarımızla farklılığı göstermek istiyoruz. Günlük işler peşinde değiliz uzun vadeli gönülleri hitap bir belediye olduğumuzu gösterme gayretindeyiz” diye konuştu.