DEV SAĞLIK KOMPLEKSİ HIZLA YÜKSELİYOR

20-03-2017

DEV SAĞLIK KOMPLEKSİ HIZLA YÜKSELİYOR

Dev projelere imza atan Pamukkale Belediyesi’nin 18 milyon liralık sağlık yatırımı yükselmeye devam ediyor. Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi, Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde belediye tarafından inşa ediliyor. Toplam 7 kattan olacak olan kompleksin yer altındaki 2 katından sonra yer üstündeki 2 katında da kaba inşaatı tamamlandı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bölgemizin gelişmesine ciddi katkı sağlayacak Türkiye’de bir ilk olan 18 milyonluk dev yatırımımızın planlanan süreden daha kısa sürede bitirilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin en önemli projesi olarak dikkat çeken ve Türkiye’de örneği bulunmayan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde inşaat hız kesmeden devam ediyor. 7 kat olarak planlanan dev sağlık yatırımının yer altında 2, yer üstünde de 2 katında kaba inşaat tamamlandı. İnşaat çalışmalarını yakından takip eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, inşaat alanındaki işçilere tatlı ikram ederek, çay içip sohbet etti.

“KALICI ESERLER BIRAKMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Belediye olarak yaptıkları işlerde bölgenin geleceğine olumlu katkı sunacak kalıcı eserler bırakmayı hedeflediklerini açıklayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Yeni kurulan ve 26 ilden daha büyük bir ilçe belediyesinin belediye başkanı olarak, Türkiye’de bir benzeri olmayan, Denizli ilimizin geneline hizmet verecek, dev bir yatırıma katkı vermekten dolayı gururlu ve mutluyum. Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin inşaatına göreve geldikten 30 ay sonra başlamıştık. İnşaatımızda bugün gelinen noktada yer altında 2, yer üstünde de 2 katımızın kaba inşaatını tamamladık. Bu eserimiz bittiğinde yürüme mesafesinde yaklaşık 350 bin vatandaşımıza, 365 gün hizmet alacak. Denizli Devlet Hastanesi’nin %25 ila %30 civarında yükünü hafifletecek dev bir yatırım olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana günü kurtarma derdimiz olmadı ve bundan sonra da olmayacak. Biz eserlerimizle konuşacağız” dedi.

2018 BAŞINDA TAMAMLANACAK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, şu anda %70-75 civarında kaba inşaatı bitmiş olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin yıl sonu veya 2018’in ilk aylarında bitirilerek hizmete açmayı planladıklarını belirtti. Başkan Gürlesin, Sağlık Kompleksi’nin inşaatını bizzat kendisinin yakından takip ettiğini ifade ederek, “Arsası Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen, yapımını Pamukkale Belediyesinin olarak bizlerin üstlendiği ve toplamda 7 katlı olacak olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’mizi yılsonu veya 2018 yılının ilk aylarında hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

350 BİN DENİZLİLİ HİZMET ALACAK

Denizli’nin il geneline hizmet verecek olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde Dahiliye, Genel Cerrahi, Çocuk, Kadın doğum, KBB,  Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Ortopedi, Enfeksiyon Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Psikiyatri, Cildiye, Fizik Tedavi, Nefroloji poliklinikleri yer alacak. Günde 2 bin poliklinik yapılması öngörülen kompleksin bölgedeki 350 bin vatandaşa hizmet vermesi planlanıyor. Son teknolojiye uygun modern mimari yapıyla yapılacak olan binamızda sedye asansörleri ve yürüyen merdivenler olacaktır. 20 farklı poliklinik hizmetinin yanı sıra tam donanımlı Patoloji laboratuvarı, 400 metrekarelik Fizik Tedavi ünitesi ve aynı zamanda Denizli Devlet Hastanesinde dahi olmayan fizik tedavi havuzu, 650 metrekarelik 30 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, içinde kemik dansimetri, ultrason, röntgen, BT, MR bulunan kapsamlı görüntüleme hizmetleri, Sterilizasyon ünitesi ve laboratuvarları bulunacak. Bina içinde ise, 112 Acil Müdahale Birimi yer alacak. Burada acil olarak ilk müdahaleler yapılabilecek.