Denizli Ve Pamukkale İçin İzlanda'dalar

09-10-2014

Denizli Ve Pamukkale İçin İzlanda'dalar

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Zolan ve Pamukkale Belediye Baskani Gürlesin, Jeotermal Kaynakli Kentler Birligi'nin Izlanda'da düzenledigi toplantiya katildi. Toplantida, Pamukkale ve Karahayit bölgesindeki termal kaynaklar da gündem maddeleri arasinda yer aldi. Baskan Zolan ve Baskan Gürlesin'in Izlanda temaslarinda, dünya ve Türkiye üzerinde bulunan jeotermal kaynaklarin verimli kullanimi konulari görüsüldü. Baskan Zolan ve Baskan Gürlesin, ayrica Izlanda'nin baskenti Reykjavik'deki termal yatirimlari da inceledi.

Baskan Gürlesin, inceleme gezisi hakkinda bilgi verdi. Toplantilar ve temaslarin yogun bir sekilde devam ettigini kaydeden Baskan Gürlesin, ‘Temaslarimizda, Dünya ve Türkiye üzerinde bulunan jeotermal kaynaklarin verimli kullanimi konulari masaya yatiriliyor. Ayrica Izlanda temaslarimiz kapsaminda Pamukkale ve Karahayit bölgesindeki termal yataklar da gündem maddeleri arasinda bulunuyor. Gözlemlerim ve katildigimiz toplantilarda Izlanda’nin baskenti Reykjavik'de, konut ve isyerlerinin tamamina yakin bir bölümünün jeotermal enerji ile isindigi bilgisini aldim. Bu konularda sehrimiz için neler yapabilecegimizi belirlemeye çalisiyoruz’ dedi.

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise, jeotermal konusunda Denizli'nin çok zengin kaynaklara sahip oldugunu, bunu en verimli sekilde kullanmak için çalistiklarini kaydetti. Denizli'de jeotermal'in elektrik enerjisi, isinma ve saglik turizmi için kullanildigina dikkati çeken Baskan Zolan, "Denizli jeotermal enerji konusunda çok verimli kaynaklara sahip. Bunu yeterince verimli bir sekilde kullanabilmek için Pamukkale Belediyemizle birlikte el ele vererek çalisma gerçeklestiriyoruz. Dünyanin sayili jeotermal zengini ülkelerinden biri olan Izlanda da bu çalismalardan birine imza atiyoruz. Amacimiz elimizdeki bu degeri Denizli ve ülkemiz adina ekonomimize daha verimli bir sekilde kazandirmak" dedi.