PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BİR SAĞLIK YATIRIMI DAHA

11-01-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BİR SAĞLIK YATIRIMI DAHA

Pamukkale Belediyesi Türkiye’ye örnek olacak sağlık projelerine bir yenisini daha ekledi. Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi yapımı devam ederken, Cumhuriyet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde de inşaat başlamak üzere. 10 mahallede yaşayan 100 bin vatandaşa hizmet etmesi planlanan ve 1,5 milyon liraya mal olacak  Cumhuriyet ASM’nin protokol töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Güvenlik ve eğitim konularında olduğu gibi sağlıkta da önemli projelerden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi, sağlık konusunda önemli bir projeyi daha hayat geçiriyor. 2016 yılının Kasım ayında Türkiye’ye örnek olacak Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin temelini atan Pamukkale Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi yapacak. İmar planında sağlık alanı görünmesine rağmen bölünmüş parseller nedeniyle çok sayıda sahibi bulunan alanla ilgili Pamukkale Belediyesi, mal sahiplerinden bağış yoluyla alanı birleştirdi. Hayırseverlerin bağış işlemlerinin ardından proje çalışmaları tamamlanan Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nin protokolü imzalandı.  Pamukkale Belediyesi tarafından inşa edilecek olan yapılan Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi, 3 katlı olarak planlandı. 112 Acil Ünitesi’nin yanı sıra merkezde  acil müdahale odası, laboratuvar, 4 adet poliklinik, bebek izleme odası, bebek emzirme odası, gebe izlem odası gibi birimler yer alacak. Ayrıca sağlık merkezinin son katında ise Pamukkale Belediyesi’nin bazı birimleri de bulunacak. Valilik’te düzenlenen protokol törenine Vali Ahmet Altıparmak, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı katıldı. Törende konuşan Vali Ahmet Altıparmak, “Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak olan 112 Acil Servisi ve Aile  Sağlığı Merkezi 10 mahalleye hizmet edecek. Arsa sağlık alanı idi ancak  bir çok hissedarı vardı. Bunlar Pamukkale Belediyesi’nin büyük çabalarıyla  tek tek toplanıp tek bir parsel haline getirildi.  Pamukkale Belediyesi Türkiye’ye örnek olacak projelerden birine daha imza atıyor. Projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÖRNEK PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise protokol töreninde yaptığı konuşmada, ülkeye örnek olan bir çok projeye imza atmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. “Eğitim, güvenlik ve sağlık konusunda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” diyen Başkan Gürlesin, “Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu’nun arsasını hayırseverlerden bağış ile sağladık. Buradan bağış yapan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Biz Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nden sonra böyle önemli bir projeye daha imza atmaktan dolayı mutluyuz. Bu projemiz 10 mahallede yaşayan yaklaşık 100 bin vatandaşımıza sağlık hizmeti sağlayacak. Toplam 800 metrekare alana yapılacak Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nin 218 metrekaresinde 112 Acil Servis yer alacak. Ayrıca belediyemizin birimi de bu tesiste bulunacak. Bu projenin sadece inşaat maliyeti yaklaşık 1,5 milyon lira olacak. Biz belediyeciliği sadece yol, park ve benzeri çalışmalar yapmak olarak görmüyoruz. Halkımızın eğitimi, güvenliği ve sağlığı için ülkeye örnek olacak projelere yeni kurulan bir belediye olarak imza atıyoruz. İhalesi yapılan Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatına da en kısa sürede başlayacağız” dedi.  Konuşmanın ardından Vali Altıparmak, Başkan Gürlesin ve Sağlık Müdürü Arpacı tarafından protokol imzalandı.