Almanya ve ÇEK Incelemesi Tam Isabet

02-10-2014

Almanya ve ÇEK Incelemesi Tam Isabet

Pamukkale Belediye Meclisi, Ekim ayi meclis toplantisini basladi. Toplantinin ilk günkü oturumunun ardindan, aralarinda Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin ve Vali Yardimcisi Ismail Soykan’in da bulundugu Pamukkale Belediyesi ekibinin Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’nde inceme izlenimlerini ele alindi.

Toplantiya Denizli Valisi Sükrü Kocatepe, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Kaymakami Veysel Beyru, AK Parti Il Baskani Avni Örki ile çok sayida valilik ve belediyelerdeki daire amirleri katildi.
   -TARIH YAZACAGIZ-

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, toplantida inceleme gezisinin önemine isaret etti. Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’ndeki güzelliklerin Pamukkale, Karahayit ve Akköy’e yansimasi gerektigini ifade eden Baskan Gürlesin, izlenimlerini su sekilde aktardi:
   ‘Çok verimli bir inceleme oldu.  Yeni bir dönemi baslatacak nitelikte bir inceleme gezisiydi. Hayal ettiklerimizin tamaminin yapildiginda, tarih yazdigimizi göreceksiniz. Ama bu hepimizin eseri olacaktir. Son gün termal saglik turizminde en etkili sehrinde Bad Füssing belediye baskanina kardes sehir olunmasi görüsümüzü istedik. Onlar da tamam dediler. Yine bu mecliste kardes sehri görüsecegiz. Niçin bu sehir? Almanya’nin saglik turizmindeki ticari hacmi 30 milyar Euro’dur. Bununda 8 milyar Euro’sunu tek basina Bad Füssing gerçeklestiriyor. Nüfusu 5600 ve 60 yillik bir geçmisi var. Neden bizde de bu güzellikler olmasin. Incelemenin çok donanimli gerçek manada amaca yönelik ve hedefe ulasan bir inceme oldugunu söyleyebilirim.’
   -TERMAL SAGLIK TURIZMINDE IDEALLERIMIZ VAR-
    Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan da, Denizli’nin de ayni güzellikler içinde olmasi için hayallerinin bulundugunu kaydederek, ‘Basta Pamukkale’miz olmak üzere termal saglik turizmi alaninda ideallerimiz var. Özel sektöründe çesitli yatirimlari var. Yatirimlarin sonucunda gecelik konaklamalardan en az iki haftalik kalinan yerlere gelinmesini istiyoruz. Bundan da sehir arti deger elde edecektir. Saglik turizmiyle ilgili uzun yillar çalismamiz var. Allah’in sonsuz nimetlerini en verimli sekilde degerlendirmeliyiz. Öncelikle Karahayit’in mutlaka düzenlenmesi gerekiyor. En son degisikle turizm bölgesinde yer alan ÖÇK bölgesi de tesvik bölgesine girdi. 3-5 yil sonra buralarin farkli bir boyuta geçtigini görecegiz. Bizlerin, Pamukkale Belediyesi’nin bu degisiklige hazirlikli olmasi gerekiyor. Insallah çevre düzenlemeleriyle, yollariyla, alt yapisi üst yapisiyla o gördügünüz güzelliklere ulasmamiz gerekiyor. Bizler hepimiz Denizli için variz. Denizli’nin hizmet edilmesi için variz. Ne güzellik yapilacaksa birlikte yapilacaktir’ dedi.

-MEVCUT DURUMU KORUMAK GERI KALMAKTIR-
   Denizli Valisi Sükrü Kocatepe ise Denizli’nin sanayide ve tarimda oldugu gibi turizmde de çok boyutlu potansiyele sahip olduguna isaret ederek, ‘Mevcut durumu korumak geri kalmaktir. En iyisini en modernini arastirmak aramak ve bunu sehrimize uygulamak yetkili organlar olarak hepimizin görevidir. Böyle bir çalismanin ürünü olarak Pamukkale Belediyemizin yaptigi inceleme gezisini hep birlikte degerlendirdik. Güzel bir çalisma oldugunu söyleyebilirim. Bundan sonraki süreçte ise sizler karar alacaksiniz hep beraber bizler de uygulayacagiz. Denizli, birlik ve beraberin sembolüdür. Yine turizm konusunda da ilçe ve büyüksehir belediyesinin girisimleri, bakanimizin ve milletvekillerimizin Ankara’da destekleriyle güzel eserleri ortaya koyacagimiza inaniyorum’ dedi.

Vali Yardimcisi Ismail Soykan da gezi hakkindaki görüslerini katardi. Ardindan Pamukkale ve Karahayit ile Akköy’de termal saglik turizminde neler yapilmasi gerektigi ve mevcut durum anlatildi.