PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK UYGULAMA

17-12-2016

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK UYGULAMA

Sosyal belediyecilik konusunda önemli projeleri hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, 65 yaş üstü engelli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların evlerini temizliyor. 2016 yılında Pamukkale Belediyesi ekipleri 100 evde temizlik çalışması yaptı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Her kesimden vatandaşımızın derdine çare olmak için çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın evlerini  düzenli olarak temizleyerek onların hayatını kolaylaştırıyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle sosyal belediyecilikte de örnek olmaya devam ediyor. Bu projelerden biri de “Evde Temizlik Hizmeti” adıyla gerçekleşiyor. İlçe sınırları içinde yaşayan ve 65 yaş üstü, engelli ya da ihtiyaç sahibi olan kişiler Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurarak temizlik yapılması konusunda talepte bulunuyor. Ekipler ilk olarak talep sahiplerinin evlerinde inceleme yapılarak, gerçekten sahibi olup olmadıkları tespit ediliyor.

EVLER TERTEMİZ OLUYOR

2016 yılı içinde yapılan incelemeler sonunda 58 ailenin evinin temizlenmesinin uygun olduğu belirlendi. Pamukkale Belediyesi’nin ekipleri, 65 yaş üstü, engelli ya da ihtiyaç sahibi olan evlere giderek temizlik yapıyor. Başta ev içi temizlik olmak üzere, halı ve koltuk yıkama ve gerekli olduğu takdirde boya ve onarım işleri de yapılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatları kolaylaştırılıyor. Toplam 26 kişilik ekip periyodik zamanlarda aynı evlere giderek temizlik çalışmalarına devam ediyor. Pamukkale Belediyesi ekipleri bugüne kadar 100 evi dip bucak temizleyerek, vatandaşların yaşadıkları sıkıntıyı gidermiş oluyor.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Pamukkale Belediyesi’nin her konuda örnek çalışmalara imza attığını söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Evde Temizlik Hizmeti” projesinin bunlardan biri olduğunu söyledi. Engelli, 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahiplerinin Pamukkale Belediyesi’ne başvurmaları halinde yapılan incelemeyle bu hizmeti vermeye başladıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz insanlarımızın mutluluğu için çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan biri de evde temizlik hizmeti. 65 yaş üstü, engelli ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızı tespit ederek onların evlerini temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Yatalak olup kimsesi olmayan vatandaşlarımız var. Ya da yaşlılıktan dolayı temizlik yapamayan insanlarımız var. Engelli bireylerin yaşadığı alanlarda yaşanan sıkıntılar var. Bize gelen talepleri inceleyerek gerçekten gerekli olduğu tespit edilirse ekiplerimiz o evi dip bucak temizliyor. Eğer gerekli olursa badana ve benzeri işlemler de yapılıyor. Bu projemiz sayesinde hayatlarını kolaylaştırdığımız insanlarımız var. Biz sosyal belediyecilik konusunda farklı çalışmalara imza atıyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak ve yardımlarımızla çözüm yolları üreterek sıkıntılarını asgariye indirmek için çalışıyoruz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek belediye olarak bu tür hizmetlerimiz devam edecek” dedi.