PAMUKKALE BELEDİYESPOR FİLİSTİNLİ BASKETBOLCU ALDI

15-12-2016

PAMUKKALE BELEDİYESPOR FİLİSTİNLİ BASKETBOLCU ALDI

Pamukkale Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı 2016-2017 sezonu öncesi kadrosunu güçlendirdi. Bu sezon Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel  Ligi A Grubu’nda mücadele edecek olan kulüp Filistinli Fadi Gameel Shaban El Deeb’i kadrosuna kattı.  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz engellilere büyük önem veriyoruz. Bu sezon kadromuza Filistinli oyunu kattık” dedi.

“Sporun ve sporcunun yanındayız” sloganıyla çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi, engellilerle ilgili de projeler de yürütüyor. 2015 yılının Ağustos ayında kurulan Pamukkale Belediye Spor Kulübü, ilk branşını tekerlekli sandalye basketbol olarak belirlemiş ve kurduğu takımla ilk sezonunda Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel  Ligi A Grubu’nda mücadele etmişti. Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Takımı, 2016-2017 sezonunda da aynı ligde yer alacak. Grupta İzmir Bornovagücü, Aydın Büyükşehir Belediyespor, Kırklareli Engellilerspor, İzmir RSK, Eskişehir Engelliler Spor, İzmir Bucalı ve İstanbul Engelliler Spor takımları ile mücadele edecek.

FİLİSTİNLİ EL DEEB PAMUKKALE BELEDİYESPOR’DA

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirdi. Filistinli Fadi Gameel Shaban El Deeb yeni sezonda Pamukkale Belediyespor’da forma giyecek. Geçen sezon Aydın Engelliler Spor Kulübü’nde 5 maça çıkan 32 yaşındaki El Deeb, Pamukkale Belediyespor’un başarısı için çalışacak. 18 yaşından beri bedensel engelli olan Filistinli sporcu, tekerlekli sandalye basketbolunun yanı sıra voleybol, disk, gülle atma ve cirit atma gibi branşlarda da faal olarak yarışmalara katılmış. Yeni sezonda Pamukkale Belediyespor’da görev alacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Fadi Gameel Shaban El Deeb, “Pamukkale Belediyespor’un adını geçen yıl duydum. Engellilere bu kadar önem veren ve destek veren bir kulüpte yer almaktan dolayı çok mutluyum. Burada beni oldukça sıcak karşıladılar. Bunun için teşekkür ederim. Amacım takımın başarısında pay sahibi olmak” dedi.

“ENGELLİLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engellilerle ilgili olarak bir çok önemli projeyi hayat geçirdiklerini ifade ederek, “Kurduğumuz spor kulübünün ilk branşı tekerlekli sandalye basketbol takımı oldu. Bu takımımız hem geçen sezon hem de bu sezon Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel  Ligi A Grubu’nda mücadele etti. Biz engellilerimizin spor yapması için gereken her türlü desteği sağlıyoruz. İlk yılımızda Meryem Tan adlı genç kızımızı milli takıma gönderdik. Spor sayesinde hayatı değişen Meryem gibi bir çok sporcumuzun olacağına inanıyorum.  Bu sezon için kadromuzu güçlendirmek adına transfer yaptık. Filistinli Fadi Gameel Shaban El Deeb’i  kadromuz kattık. Kendisi daha önce Filistin’de milli takımlarda görev yapmış. Bu sporcuyla kadromuzu güçlendirdik. Tekerlekli sandalye basketbol takımına yeni sezonda başarılar diliyorum. Denizli halkını da 18 Aralık Pazar günü saat 14.00’de Hasan Güngör Spor Salonu’nda oynanacak olan Aydın Büyükşehir Belediyespor maçında takıma destek vermesini bekliyorum” dedi.

BU HAFTA RAKİP AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Antrenör Erol Kayhan gözetiminde çalışmalarına devam eden Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, sezonun ilk  iç saha maçını Pazar günü oynayacak. 18 Aralık’ta Hasan Güngör Spor Salonu’nda saat 14.00’de başlayacak olan maçta Pamukkale Belediyespor’un rakibi Aydın Büyükşehir Belediyespor olacak. Pamukkale Belediyespor’un sezonun ilk haftasında oynaması gereken Eskişehir Engellilerspor maçı federasyon seçimleri nedeniyle ertelenmişti. Tekerlekli basketbol takımı sezonun ilk deplasman maçında geçen hafta İzmir RSK’ya 50-39 yenilmişti.