Pamukkale Heyeti Çek Cumhuriyeti'nde

29-09-2014

Pamukkale Heyeti Çek Cumhuriyeti'nde

Baskan Gürlesin önderligindeki 16 kisiden olusan heyet, Pamukkale Belediyesi'nin yürüttügü ‘Termal Saglikta Marka Kent Pamukkale-Karahayit’ projesinin temel faaliyetlerinden biri olan yurtdisi iyi uygulama örnekleri inceleme gezisine, Almanya’nin ardindan Çek Cumhuriyeti incelmesiyle devam ediyor.
   Almanya’da Frankfurt, Bad Orb ve Bad Kissingen bölgesindeki termal faaliyetleri yerinde inceleyen Pamukkale Ilçesi heyeti, Çek’e geçerek incelme gezisine kaplicalari ve termal turizmiyle ünlü olan Karlovy Vary sehrinden basladi. Heyet, ilk olarak Prag büyükelçiligimizin ticaret atasesi vasitasiyla organize edilen Karlovy Vary sehrinin belediye baskaniyla baskanlik binasinda bir araya geldi. Baskan Gürlesin ve Vali Yardimcisi Soykan’in da yer aldigi heyet, sehrin termal turizmi hakkinda bilgi aldi.
   Baskan Hüseyin Gürlesin, Karlovy Vary de sehircilik ve belediyecilik adina termal sagligi ve turizminin nasil yapildigi hakkinda sorularla bilgi aldi. Pamukkale ve Karahayit bölgesinin öneminden ve potansiyelinden sikça bahsederek burada termal turizmin gelistirilmesinin önemine isaret eden Baskan Gürlesin, ‘Yeni kurulan Pamukkale Belediyesi’nin kurucu baskani olarak görev almaktayim. Önceliklerimiz arasindan Pamukkale, Karahayit ve Akköy’ün termal turizm alaninda gelistirilmesini saglamaktir. Buradaki örnekleri inceliyoruz ve bunlari ilçemizde uygulayacagiz’ dedi.
Vali Yardimcisi Ismail Soykan da, çesitli sorularla yetkililerden bilgi aldi. Sorularin ardindan Karlovy Vary Belediye Baskani, Karlovy Vary’de termal su oldukça fazla çiktigini belirterek tüm otellerin bu suyu termal saglik turizminde kullandigini söyledi.
   Belediyedeki resmi görüsmenin ardindan, Karlovy Vary sehrindeki termal turizm bölgesinde inceleme yapildi. Sehrin her yerinde farkli biçim ve çesme sekillerinde sularin aktigi tespit edildi. Baskan Gürlesin, bu uygulamanin benzerinin Karahayit bölgesi için uygun olabilecegi belirtti. Baskan Gürlesin inceleme boyunca tüm kaynaklari ayrintili bir sekilde inceleyerek altyapisi ve tesislerin nasil kuruldugu hakkinda yetkililerden sürekli bilgiler aldi.

-HEYET ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN KONAKLADIGI TESISTE-
   Heyet, gün boyu süren inceleme gezisi sonunda Gazi Mustafa Kemal'in konakladigi Karlsbad Plaza'yi gezdi. Burada yetkililer, Ulu Önder Atatürk’ün termal tedavi için sehre yaptigi ziyaret hakkimda bilgi verdi. Heyet, Ulu Önder Atatürk’ün ziyareti hakkinda bilgi içeren giristeki levhanin önünde fotograf çektirdi. Oldukça verimli bir gün geçiren proje ekibi daha sonra Prag'a geçti. Burada, sehir planlamasi ve mimarisini inceledi, çesitli temaslarda bulundu. Baskent Prag'in Avrupa’nin en önemli turizm merkezinden biri oldugunu heyete aktarildi.
  Pamukkale Ilçesi Heyeti, son olarak tekrar Almanya’ya geçerek Bad Fussing'de çesitli temaslarda bulunacak.