Almanya'nın Termal Şehirleri Mercek Altında

26-09-2014

Almanya'nın Termal Şehirleri Mercek Altında

Baskan Gürlesin önderligindeki 16 kisiden olusan heyet, Pamukkale Belediyesi'nin yürüttügü ‘Termal Saglikta Marka Kent Pamukkale-Karahayit’ projesinin temel faaliyetlerinden biri olan yurtdisi iyi uygulama örnekleri inceleme gezisine, Denizli’den Frankfurt’a uzanan bir yolculukla basladi.
  Heyet, 25-30 Eylül tarihleri arasindaki Almanya ile ÇEK Cumhuriyeti’ndeki termal sehirleri inceleyecek. Yolculuk esnasinda dahi, ‘neler yapabiliriz’ ve ‘Pamukkale-Karahayit bölgesini nasil daha da aktif hale getiririz’ gibi fikirler ele alindi. Ilk olarak ziyaret edilen ‘Bad Orb’ bölgesinin altyapisi ve mimarisi heyet tarafindan tüm ayrintilariyla incelendi. Ardindan ‘Bad Kissingen’ bölgesindeki termal faaliyetler yerinde gözlemlenerek Pamukkale ve Karahayit noktasinda benzerlikler ve farkliliklar ortak bir platformda heyet tarafindan ele alindi. Burada düzenlenen toplantilarda ‘gerek yurtiçi gerekse yurtdisi pazarina faydali bir saglik kenti nasil olusturulur’ sorusunun cevabi ve markalasma sürecini nasil gelistirebiliriz konulari degerlendirildi.
Ilk gün yapilan incelemelerin ardindan, Denizli'nin termal potansiyelinin Almanya’nin termal sehirlerine oranla daha yüksek oldugu ancak strateji planlamalarda eksiklik yapildigi noktasinda ortak karara varildi.

-RADIKAL KARARLAR ALINMALI-
  Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, stratejik planlamadaki eksikligin ortaya çikmasinin ardindan radikal kararlar alinmasi gerektigine vurgu yaparak, ‘Radikal kararlar ve belediye-vatandas isbirligi kurularak sahip oldugumuz tarihsel degerler en iyi sekilde degerlendirilmelidir. Bu denli önemli olan Pamukkale ve Karahayit termal saglik ve tarihi bölgesinin, öncelikli gelistirilmesi, dönüstürülmesi ve markalasma yolunda bir saglik kenti haline gelmesi gerekmektedir. Amacimiz, Allah’in verdigi bu zengin nimeti en yüksek fayda saglayacak sekilde degerlendirmektir’ diye konustu.
  Vali Yardimcisi Ismail Soykan da, Baskan Gürlesin’in kararina destek olacaklarini kaydederek, ‘Pamukkale Belediyemiz, Pamukkale ve Karahayit ile Akköy’deki termal turizmin gelistirilmesi noktasinda çok isabetli isler yapiyor. Pamukkale belediyemize bu noktada her sekilde destek olacagimizin bilinmesini istiyorum’ dedi.
  Heyet, Almanya’daki inceleme gezileri sonrasinda ÇEK Cumhuriyeti’ne geçerek buradaki termal sehirleri de mercek altina alacak.