PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN PAMUKKALE SOSYAL MARKET

07-11-2016

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN PAMUKKALE SOSYAL MARKET

Pamukkale Belediyesi, en iddialı projelerinden bir olan “Sosyal Market” hizmet vermeye başladı. 68 mahallede ihtiyaç sahibi olan vatandaşları tek tek tespit eden Pamukkale Belediyesi “Sosyal kart” verdiği kişilere büyük destek sağlıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Gıda Bankacılığı kapsamında kurulan dernek aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan vatandaşların kullanacağı “Sosyal Market”in hizmete girdiğini ifade ederek, “En iddialı projemizden bir olan sosyal market ile bir çok ailenin derdine derman oluyoruz” dedi.

Kuruluşunun üzerinden 2.5 yıl geçen Pamukkale Belediyesi, en önemli projelerinden biri olan “Sosyal Market” ile ilgili çalışmaları tamamladı. Geçen yıl kurulan Pamukkale Belediyesi Sosyal Market Derneği, Yönetim Kurulu’nda işadamı Ali Alaybeyoğlu, Pelitlibağ Mahalle Muhtarı Mesut Ünal, işadamı Ahmet Atıcı, Meclis Üyesi Alpaslan Albay, İşadamı Mehmet Öztürk ve işadamı Seyfi Başer yer alıyor.  İlçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara ulaşarak onların var olan dertlerinin çözümünü hedefleyen “Pamukkale Sosyal Market” Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek binasında hizmet vermeye başladı. Gıda Bankacılığı çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların alışverişlerini yapabilmeleri için hazırlanan Sosyal Market’te alışveriş başladı. 68 mahallede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların tespit edilmesi ile başlayan süreç yapılan inceleme sonunda bu kişilere “Sosyal Kart” verilmesi ile devam ediyor. Bu çerçevede her ay 1000 puan yüklenen ihtiyaç sahibi vatandaşlar sosyal markete gelerek, ihtiyacı olan hemen her şeye ulaşabiliyor.

“EN İDDİALI PROJEMİZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Sosyal Market Derneği’nin faaliyetleri arasında yer alan “Sosyal Market”in vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi. “İlk etapta 1000 aileye ulaşmayı hedefliyoruz” diyen Gürlesin, “Buradaki amaç ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerif’ine uygun olarak halkımıza dokunmak istiyoruz. Bu çerçevede gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın tespit edilerek onların dertlerine derman olmaya çalışıyoruz.  En iddialı olduğumuz projelerden biri olan Sosyal Market’te sosyal kart verdiğimiz vatandaşlarımızın alış veriş yapmalarını sağlıyoruz. Bu markette para geçmiyor. Her ay düzenli olarak yüklenen 1000 puanla vatandaşlarımız neye ihtiyacı varsa onu alabiliyor. Biz bu sayede sıkıntı yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz” dedi. Pamukkale Sosyal Market’te yer alan gıdanın yanında giyim ve ayakkabı gibi ürünlerin de yer aldığını da vurgulayan Gürlesin, “Bu marketteki hiçbir ürün kullanılmış değil. Nasıl bir mağazadan alış veriş yapılıyorsa halkımız buradan alışverişini yapabilecek. Burada yer alan ürünleri hayırseverlerimiz dernek aracılığıyla bağış yaparken, bu bağışların karşılığında gelirler vergisinden bu miktarlar düşülecek. Biz bu anlamda hayırseverlerimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

“BİZ GÖNÜL KÖPRÜSÜ OLUYORUZ”

“Pamukkale Sosyal Kart ile marketimizde kendi seçerek kendi beğenerek alışveriş yapabileceklerdir” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Sadece gelen bağışlarla değil belediyemiz tarafından da oluşturulacak bir bütçe ile bu sosyal marketimize yine gıda bankacılığı kapsamında destek olacağız. Allah rızası için Pamukkale Sosyal Market Derneği’ni kurarak çıktığımız bu yolda, bizler elimizi bu halis niyet için taşın altına koyduk. Ve hiçbir zamanda koymaktan çekinmeyeceğiz. Ak Partili Belediye olmak bunu gerektirir. Biz şuana kadar 477 kişiye sosyal kart verdik. Proje kapsamında ilk hedefimiz 1000 ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmak. Bunu gelecek yıllarda 2000-2500 kişiye kadar yükseltmek istiyoruz. Biz bu konuda her başvurana değil gerçek ihtiyaç sahiplerine bu kartı veriyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak hayırseverlerimizle ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü oluyoruz. Bu sayede halkımıza dokunmak istiyoruz” dedi. Sosyal Market’ten alışveriş yapan vatandaşlar ise durumdan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.