PAMUKKALE BELEDİYESPOR’UN GRUBU BELLİ

01-11-2016

PAMUKKALE BELEDİYESPOR’UN GRUBU BELLİ

Pamukkale Belediyespor Kulübü Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’nın 2016-2017 sezonundaki grubu ve maç programı belli oldu. Takım Tekerlekli Sandalye Garanti Basketbol Bölgesel Ligi A Grubu’nda mücadele edecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, takımın geçen sezon tecrübe kazandığını ifade ederek, “Yeni sezonda sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin geçen yıl kurduğu Pamukkale Belediyespor Kulübü’nün ilk aktif branşı olan tekerlekli sandalye basketbol takımının yeni sezon programı belli oldu. Geçen sezon Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi A Grubu’nda mücadele eden Pamukkale Belediyespor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının da yer aldığı ligin kura çekimi Gaziantep’te yapıldı. Kura çekiminde Pamukkale Belediyespor Kulübü Sekreteri Feyyaz Ceşen temsil etti.

GRUPTA 8 TAKIM YER ALIYOR

2016-2017 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de 32 takım mücadele ederken, takımları 4 ayrı grupta yer alacak. İlk 3 takımın 2. Lig’e yükseleceği 2016-2017 sezonunda Pamukkale Belediyespor takımı yine A Grubu’nda yer alacak. Yapılan kura çekimi sonunda Pamukkale Belediyespor, Aydın Büyükşehir Belediyespor, Eskişehir Engellilergücü Spor, İstanbul Engelli Sporları Kulübü, İzmir RSK, İzmir Bornova Barışgücü, İzmir Bucalı Engellilerspor ve Kırklareli Engelliler ile aynı grupta yer aldı.

İLK MAÇ 4 ARALIK’TA

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın da yer aldığı A Grubu’nda sezon 3-4 Aralık tarihlerinde oynanacak olan maçlarla başlayacak. Pamukkale Belediyespor, ilk maçını 4 Aralık’ta iç sahada Eskişehir Engellilergücü Spor ile oynanacak. İkinci haftada 11 Aralık’ta İzmir RSK’ya konuk olacak olan Pamukkale Belediyespor, 18 Aralık’ta Aydın Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek. 4. Haftada 24 Aralık tarihinde İzmir Bornovagücü ile deplasmanda karşılaşacak olan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Basketbol takımı, beşinci haftada 8 Ocak 2017’de Kırklareli Engellileri ağırlarken, 15 Ocak 2017’de İstanbul Engelli Sporları misafir edip, 22 Ocak 2017’de İzmir Bucalı Engelliler’a konuk olarak ilk devreyi tamamlayacak.

“ENGELLİLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engelliler için pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade ederek “Biz engellilerimizi önemsiyoruz. Bunu onların yaşamlarındaki engelleri aşmaya yardımcı olarak gösteriyoruz. Amacımız engellilerimizin yaşadıkları sıkıntıları aşmasını sağlamak. Bunun en güzel yolu da spor. Geçen yıl kurduğumuz tekerlekli basketbol takımımız geçen sezon ilk kez ligde mücadele etti. Pamukkale Kupası adıyla 5 takımın katıldığı turnuvayla takımımız yeni sezona hazırlandı. Takımımız geçen yıl elde ettiği tecrübeyle bu sezon daha iyi olacaktır. Ben 2016-2017 sezonunda takımımıza başarılar dilerim” dedi.