PAMUKKALE BELEDİYESİ GENÇLERİN UFKUNU AÇTI

27-10-2016

PAMUKKALE BELEDİYESİ GENÇLERİN UFKUNU AÇTI

Eğitim konusunda önemli çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde yer alan liselerde 11. Sınıfı okuyan öğrencileri İstanbul’a götürdü. 6 kafile halinde yaklaşık bin öğrenci İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte üniversiteleri gezme imkanı buldu. Pamukkale Belediye Başkanı  Hüseyin Gürlesin, “Amacımız bu gezilerle gençlerimizin ufkunu açmak” dedi.

Pamukkale Belediyesi, liseli gençleri İstanbul gezisine götürdü. İlçe sınırları içinde yer alan liselerin 11. Sınıfında okuyan öğrenciler, Ekim ayı içinde 6 kafile halinde İstanbul’a gitti. Gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla organize edilen gezide İstanbul’un tarihi güzellikleri ile biri devlet biri vakıf olmak üzere 2 üniversitesine götürülüp gelecek planlamalarına katkı sağlanması amaçlandı. Öğrenciler üniversite ziyaretlerinin yanı sıra Minyatürk’ü gezip, Panorama 1453 müzesine ziyarette bulundu. Ayrıca Boğaz turu ile İstanbul’un hem doğal hem de tarihi güzelliklerini görme fırsatı yakaladı.

“GENÇLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Pamukkale Belediyesi olarak gençlere ve eğitime her daim destek verdiklerini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da  üniversite sınavına girecek olan 11. sınıf öğrencilerine yönelik İstanbul gezisi organize ettik. Buradaki amacımız geleceğimiz olan gençlerimizin gelecek planlarının, hayallerinin yükseltilmesine katkı sağlamak ve onların ufuklarını açmak. Biz sadece İstanbul’a götürmek için gençlerimizi göndermedik. Burada hem eğitime dokunmuş oluyoruz, hem ailelere dokunmuş oluyoruz. Hem de gençlerimizin hayallerine ulaşmaları  konusunda ellerinden tutmak istiyoruz. İstanbul gezimiz ayrıca onlar için bir araştırma gezisi olmuş oluyor. Katılan tüm öğrencilere teşekkür ederim” dedi.

“PAMUKKALE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Pamukkale Belediyesi’nin gezisine katılan öğrenci ve okul yöneticileri ise gez ile ilgili açıklamalar yaptı. Pamukkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gökhan Tuncer, öğrencilerle birlikte geziye katıldıklarını ifade ederek, “Muhteşem bir gezi oldu. Bunun için Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum. Bu geziyle çocuklarımızın ufku açıldı. Onlar geleceğe hazırlanma konusunda çok büyük fayda sağladılar. Bu gezi sayesinde çocuklarımız daha geniş bakış açısı sağlamış oluyor” dedi. Öğrencilerden Ceyda Nur Erkaslan, “Tarihi yerlere gezmek bizim hayatımızda çok farklı pencere açtı. Bizim için farklı bir bakış açısı oldu. Buradaki üniversiteleri görünce daha çok çalışma azmi geliyor. Bu imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederim” diye konuştu. Yine aynı okuldan Sadık Gürel ise “Bu gezi benim hayatıma çok şey kattı. Arkadaşlarımla yakınlaştırdı. İstanbul’un tarihi yerlerini gezdik. Üniversiteleri de görme imkanı da oldu. Bu gezi ufkumuzu açtı. Başkanımıza bu imkanı sağladığı için teşekkür ederim” dedi.