PAMUKKALE’DEN 11. SINIFLAR İSTANBUL’A YOLA ÇIKTI

13-10-2016

PAMUKKALE’DEN 11. SINIFLAR İSTANBUL’A YOLA ÇIKTI

Pamukkale Belediyesi, üniversite sınavına bir adım daha yaklaşan ilçede lise 11. sınıfta okuyan öğrencileri, üniversite seçimleri başta olmak üzere gelecek planları ve hayallerine  katkı sağlamak amacıyla İstanbul’a göndermeye devam ediyor. İstanbul’un tarihi başta olmak üzere görsel güzelliğini yaşayacak, üniversitelere ziyarette bulunacak 4 otobüslük ilk öğrenci kafilesini Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin uğurladı.

Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu dönemde de ilçede gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan lise 11. sınıfta okuyan öğrencileri İstanbul’a göndermeye devam ediyor.  Gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak, İstanbul’un tarihi başta olmak üzere görsel güzelliğini yaşamalarına olanak tanımak ve en önemlisi biri devlet biri vakıf olmak üzere üniversitelere götürülüp gelecek planlamalarına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında bu dönem 4 otobüsle ilk kafile yola çıktı. Öğrenciler üniversite ziyaretlerinin yanı sıra Minyatürk’ü gezecek ve Panorama 1453 müzesine ziyarette bulunacak. Ayrıca Boğaz turu ile İstanbul’un hem doğal hem de tarihi güzelliklerini görme fırsatı yakalayacaklar. Yapılan planlamaya göre ilk sömestri döneminde Pamukkale Belediyesi tarafından 950 öğrenci İstanbul’a götürülecek. Eğitim yılının ikinci sömestrisin de de gezi faaliyetine devam edilecek.

BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Pamukkale Belediyesi yerleşkesinden hareket etmeden önce öğrencilerle sohbet eden Başkan Gürlesin’e öğrenciler kendileri için böylesi bir çalışmayı hayata geçirmelerinden dolayı teşekkür etti. Sonrasında veliler ile birlikte Başkan Gürlesin, öğrencileri İstanbul’a uğurladı.

“ZENGİNLİĞİMİZ GENÇLERİMİZ”

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin gençler olduğunu vurgulayan Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak da gençlere, eğitime her daim destek verdiklerini söyledi. Bu kapsamda gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan 11. Sınıf öğrencilerine yönelik İstanbul projesine geçen eğitim yılında olduğu gibi devam ettiklerini belirten Başkan Gürlesin, “Amaç burada gelecek yıl üniversite sınavını girecek gençlerimize moral ve motivasyon sağlanması, gelecek planlarının, hayallerinin yükseltilmesi. Millet olarak, aileler olarak umut bağladığımız gençlerimizin hayallerinin gerçekleşmesi noktasında bir basamak olmak. Bizim hayata geçirdiğimiz projelerin mutlaka bir anlamı ve önemli bir gerekçesi olmalı. Sadece İstanbul’a götürmek için gençlerimizi göndermiyoruz. Burada hem eğitime dokunmuş oluyoruz, hem ailelere dokunmuş oluyoruz. Hem de gençlerimizin, ailelerinin beklentilerinin boşa çıkarılmaması anlamında ellerinden tutmak istiyoruz. İstanbul gezimiz ayrıca onlar için bir araştırma gezisi olmuş oluyor. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.