PAMUKKALE’NİN VİZYON PROJELERİNDEN BİRİSİ DAHA HAYAT BULUYOR

07-10-2016

PAMUKKALE’NİN VİZYON PROJELERİNDEN BİRİSİ DAHA HAYAT BULUYOR

Pamukkale Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki semt polikliniğinde çalışmalar başladı. Kazı çalışmalarını inceleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 16 vizyon projeden biri olan semt polikliniğinin günde 2 bin kişiye hizmet edeceğini söyledi.

Pamukkale Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Pamukkale Belediyesi’ni 16 vizyon projesinden biri olan “Dokuzkavaklar Semt Polikliniği’nde çalışmalar başladı. Bölge halkının sağlık hizmetine daha hızlı ulaşması amacıyla yapılacak olan semt polikliniğinin arsasını Denizli Büyükşehir Belediyesi verirken, Pamukkale Belediyesi inşasını, Sağlık Bakanlığı da iç donanımını gerçekleştirecek. Hafriyat çalışmalarının başladığı alanda incelemelerde bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilgililerden bilgi aldı. Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yapımına başlanan Semt Polikliniği’nde günde 2 bin vatandaşa hizmet verileceğini belirten Başkan Gürlesin, “Dokuzkavaklar Semt Polikliniği tamamlandığında günde 2 bin kişiye poliklinik hizmeti verilecek. 7 katlı olarak planlanan ve toplam kapalı alanı 9 bin 775 metrekare olan binada; 20 poliklinik odası bulunacak. Aslında bu yatırım mini bir hastane. Günde 2 bin kişi hizmet alacak. Ancak poliklinik olarak söylememizin sebebi burada yatak olmaması. Bina içinde 112 Acil Müdahale Birimi yer alacak. Burada acil olarak ilk müdahaleler yapılabilecek. Hem insanlarımızın sağlığa ulaşımında büyük bir kolaylık olacak, hem de trafiğe çok olumlu yansıyacak. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.