Zabıtadan Sıkı Denetim

17-09-2014

Zabıtadan Sıkı Denetim

Zabita Müdürlügü ekipleri, belediye sinirlari ve mücavir alan sinirlari içerisinde kalan isyerlerinin yasalara uygun ve ruhsatli sekilde faaliyet göstermesi için çalisma baslatti. Müdürlük bünyesinde olusturulan 6 kisiden olusan 3 ayri ekip, özellikle hafta sonlari çalisma ruhsati olmayan isyerlerini denetliyor. 10 gündür devam eden denetimler sonucunda sehirdeki isyerlerinin tamamina yakini denetlendi. 2 isyerinin ise ruhsatsiz sekilde faaliyet gösterdigi belirlenerek gerekli ihtar verildi. Denetimlerde ayrica isyeri açma ruhsati, hijyen, ürünlerin imalathanesinin kontrolü, yangin tüpü gibi birçok alanda kontrol yapildi. Yapilan kontrol sonucunda tüm isyerlerinin hijyen kurallarina uygun oldugu belirlendi. Bu arada hafta sonu isyeri açma ruhsati olmayan isletme sahiplerine ruhsat basvurularini tamamlamasi için süre verildi. Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, yaptigi açiklamayla isyerlerinin yasalara uygun sekilde faaliyetlerini sürdürmesi için denetimlere devam edilecegini kaydederek, ?Amacimiz, kurallara uyularak ticari faaliyetin devam etmesi ve vatandaslarimizin gönül rahatligi içinde alis veris yapmalaridir. Zabita olarak devletimizin sicak yüzünü vatandaslarimiza göstermeliyiz. Ancak kurallara uyulmuyorsa da gerekeni yapmakla yükümlüyüz. Yapilacak 2. denetimde söz konusu eksiklikler tamamlanmaz ise ceza uygulayacagiz' dedi.