PAMUKKALE’DE MOBESE ATAĞI DEVAM EDİYOR

24-08-2016

PAMUKKALE’DE MOBESE ATAĞI DEVAM EDİYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçede suç ve suç ile mücadelede etkin savaş ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla ilçeyi mobese sistemi ile donatmaya devam ediyor. Bugüne kadar 40 mahalleye 2 milyon liralık yatırımla mobese sistemi kuran Pamukkale Belediyesi, imzalanan protokolle 20 mahalleyi daha yüz tanıma, plaka okuma özelliğine sahip mobese sistemiyle donatacak. Başkan Gürlesin, 2016 yılında 68 mahalle de mobese kamera sistemi kurumunun tamamlanacağını toplam yatırımın ise 4 milyon lira olacağını söyledi.

331 bin nüfus ve 68 mahalleye sahip ilçede Pamukkale Belediyesi, suç ve suçla savaşta önemli katkılar sunan mobese sistemi kurulum yatırımlarına devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in talimatıyla daha güvenli, huzurlu ve suçun minimize edildiği bir Pamukkale için mahalleler bir bir mobese sistemiyle donatılıyor. Bugüne kadar Emniyet Müdürlüğü bölgesinde 22, Jandarma Bölgesinde ise 18 mahalle olmak üzere toplamda 40 mahalleye 2 milyon liralık yatırımla mobese sistemi kurularak hizmete alındı. Geride kalan jandarma bölgesinde 8 mahalle için proje çalışmalarına devam ederken Pamukkale Belediyesi, Emniyet bölgesinde ise 20 mahalle de mobese kurulum çalışmalarına Denizli Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle başladı.

Protokol imza törenine Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve Denizli İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız katıldı.

“ÜLKEDE BU KADAR KAPSAMLI İLK YATIRIM”

Böylesi kapsamlı ülkede örneğine az rastlanır bir yatırımı sağladığı için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür eden Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, “Pamukkale İlçesinin tümünü kapsayan suçla mücadelede büyük katkılar sunan mobese sistemi yatırımları noktasında başta Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin olmak üzere emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ediyorum. Şu anda imzalayacak olduğumuz protokol Türkiye’nin değişik yerlerinde imzalanmış olabilir! Ama boyut itibari ile ve de algı anlayışı itibari ile böyle bir protokol bugüne kadar imzalanmış değil. Belediye Başkanımızın ilçede emniyet ve asayiş ile ilgili olarak, insanımızın huzur ve güvenliği ile ilgili olarak, ‘Ne gerekiyorsa bende o katkıyı vereceğim’ diyerek başlattığı çalışma muazzam. 2014’ten başlayan bu yatırımla bugüne kadar hiçbir mahalle dışarıda kalmayacak şekilde kameralarla emniyet ve asayişe katkı sağladı. Bu yapılan kameralar sayesinde suçla mücadelede önemli desteği aldık. Faili meçhuller konusunda azalmalar oldu. Yeni yatırımın da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“HERŞEY GÜVENLİ VE HUZURLU PAMUKKALE İÇİN”

Pamukkale İlçesinin güvenliği, huzuru konusunda ne gerekiyorsa o desteği verdiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, şunları söyledi, “Suç ve suçla mücadele başta olmak üzere güvenli ve huzurlu bir Pamukkale için 68 mahallemizin tamamını kapsayan mobese yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Yeni bir belediye olmamıza rağmen ilklere imza atan hizmetlerimizi vatandaşımıza sunuyoruz. Göreve gelirken farklı bir belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceğimizi söylemiştik ve bu yolda yatırım atağımız devam ediyor.  Bilinir belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra birçok farklı projelerle halkımıza hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Bugüne kadar emniyet bölgesinde 22 ve jandarma bölgesinde 18 olmak üzere 40 mahallemizde 2 milyon liralık yatırımla mobese yatırımlarımızı tamamladık. Şimdi ise emniyet bölgemizde 20 mahalleyi daha mobese sistemiyle donatmak amacıyla protokolümüzü imzaladık. Bu yatırımla emniyet bölgemizde bulunan toplam 42 mahallemizde mobese sistemi kurulmuş olacak. Sadece geride jandarma bölgesinde 8 mahallemiz kalıyor. O noktalarda proje çalışmamız sürüyor. Toplamda 68 mahallemizde bu yatırımı yılsonuna kadar 4 milyon liralık bir yatırımla tamamlamış olacağız. Bölgemizde güvenlik ve huzur bizim için önemli. Güvenlik varsa orada yatırım vardır, huzur vardır. Kameraların birde caydırıcılık unsuru olması hasebiyle bölgemize böyle bir yatırıma imza attık. Devletin gücüne güç katmak istiyoruz. Bu görev sadece emniyet ve jandarmanın gözüyle bakmıyoruz, devleti bir bütün görüyoruz. Yatırımlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“DENİZLİ’DE ÖNCÜ OLDU”

Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal’da böylesi bir yatırımla emniyet teşkilatına güç kattıkları için Başkan Gürlesin’e teşekkür ederek, “Yapılan ve yapılacak kameraların ilimizdeki güvenlik ve asayişe çok faydası olmakta.  Suçluların yakalanma olasılığını artırdığı gibi faillerin seçilmesi konusunda da çok önemli katkılar sağlıyor. Ben Pamukkale Belediyemize bu konuda öncü oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.