Pamukkale Belediyesi Dünyaya Açılıyor

02-05-2014

Pamukkale Belediyesi Dünyaya Açılıyor

Belediye, TDBB, Saglikli Kentler Birligi, Ege Belediyeler Birligi, Jeotermal Kaynakli Belediyeler Birligi ve Tarih Kentler Birligi’ne üye olacak. Birliklere basvuru, üyeligin kabul edilmesi, sonrasinda ise Pamukkale Belediye Meclisi üyeleri içinden birliklerde görev yapacaklar belirlenecek.
  Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, belediyenin Türkiye ve dünyadaki çesitli belediye birlikleriyle isbirligi yaparak ortak akil dogrultusunda ilçeye pozitif deger katacagini söyledi.
  19 tane tarihi kentin bulundugu bir ilçede tarihi kentler birliginde yer almanin önemine isaret eden Baskan Gürlesin, ‘Pamukkale’de 19 tane antik sehir var. Bu bilinçle özellikle Tarihi Kentler Birligi’nde yer almak istiyoruz. Her tarihi kentin kendine özgü özellikleri var. Insallah Pamukkale Belediyesi olarak hem birlikten fayda saglamak hem de birlige deger katmak için birlige üye olmak istiyoruz.
  Öte yandan diger bir önem verdigimiz konu jeotermaldir. Pamukkale gibi bir dünya kültür mirasi bizim kendi sinirlarimiz içindedir. Sinirlarimiz içinde Pamukkale gibi farkli jeotermal kaynaklarimiz bulunuyor. Termal saglik alaninda biz neler yapabiliriz sorusunun cevabini jeotermal kaynakli belediyeler birliginde arayacak ve ortak akilla bunu uygulayacagiz. Birligin içine girersek önce Türkiye’nin ardindan da jeotermal kaynagi olan belediyeler hangi ülkede varsa, bunlarin olusturdugu birlige girecegiz. Buralarda beyin firtinasiyla ilçemize birseyler katmak istiyoruz. Bu nedenle birlige ayri bir önem veriyoruz.’
  Baskan Gürlesin, Pamukkale’nin TDBB, Saglikli Kentler Birligi ve Ege Belediyeler Birligi’nde de yer alacagini kaydederek, ‘Ege’de de birlikte hareket edilecek konular varsa, isbirligi yapmak istiyoruz. Her gittigimiz yerde ve birliklerde oradan birseyler ögrenmek istiyoruz. Tecrübe sahibi olmak isiyoruz. Bu birliklere üye olmak amacimiz tebcübelerden faydalanip ilçemize bir deger katmaktir. Amaç hizmet etmek, dogrulari bulmak ve proje gelistirmekse bu tecrübelerden faydalanmak gerekir’ dedi.
  Nisan ayi meclis oturumunda 5 birlige üyelik için meclisin oy birligiyle karar aldigini hatirlatan Gürlesin, bundan sonraki süreçte birliklere üyelik basvurusu yapilacagini, üyeliklerin kabul edilmesiyle meclis üyeleri arasindan hangi birliklerde kimlerin görev yapacaginin belirlenecegini sözlerine ekledi.