BAŞKAN GÜRLESİN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜRK MİLLETİNE TEŞEKKÜR ETTİ

07-08-2016

BAŞKAN GÜRLESİN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜRK MİLLETİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, FETÖ/PDY’nin darbe kalkışmasını meydanlara inerek geri püskürten, 24 gündür alanları boş bırakmayarak demokrasi nöbetini tutan ve 15 Temmuz Şehitler (Delikliçınar) Meydanında gerçekleşen mitinge siyasi düşünce farkı gözetmeksizin katılarak darbeye bir kez daha haykırarak “Hayır” diyen tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, FETÖ/PDY terör örgütünce 15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan Darbe Girişiminin Türk Milleti’nin dik ve bir duruşuyla geri püskürtüldüğünü hatırlatarak, şunları söyledi;  “Ülkenin geleceğine kast eden FETÖ/PDY terör örgütü, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması girişimiyle halkın iradesini yok sayarak, halkın iradesiyle seçilmiş hükümete karşı, milli iradeye karşı, insani kuralları dahi hiçe sayarak kanunsuz bir darbeye kalkışmasına girişmiştir. O kanlı ve karanlık kara gecede darbe kalkışması başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere halkın meydanlara çıkmasıyla geri püskürtülmüştür. Milli birlik ve dik duruşla demokrasi yolunda emin adımlarla Türkiye Cumhuriyeti yoluna devam etmektedir. O günden bugüne 24 gündür vatandaşlarımız, alanları gece gündüz boş bırakmayarak, demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıkmış ve sahip çıkmaya devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingiyle eş zamanlı olarak tüm ülkede olduğu gibi Denizli’miz de de yine siyasi düşünce farkı gözetmeksizin binler meydanları doldurmuş, darbelere en yüksek sesleriyle ‘Hayır’ demişlerdir.  15 Temmuz Şehitler Meydanına ellerinde al bayraklarıyla koşan, demokrasiye gece gündüz nöbet tutarak sahip çıkan halkımız, darbeleri, girişimleri bir kaz daha yaşanmayacak şekilde toprağa gömmüştür. Ortaya çıkan fotoğraf bunun en iyi göstergesidir. Türk demokrasisine, Güçlü Türkiye’nin emin adımlarla ilerleyişine kimse engel olamayacaktır. Demokrasimiz, ekonomimiz güçlenmeye ve büyümeye devam edecektir. Tarihi destanlarla dolu olan Türk milletimizi, tarihe not düşen böylesi bir destan daha yazdıkları için canı gönülden kutluyorum. Alanları dolduran demokrasiye, milli iradeye sahip çıkan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”