BAŞKAN GÜRLESİN’DEN DARBE KALKIŞMASINA KINAMA

16-07-2016

BAŞKAN GÜRLESİN’DEN DARBE KALKIŞMASINA KINAMA

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, paralel terör yapılanmasının darbe kalkışmasını sert bir dille kınayarak, “Türkiye’yi demokrasi yolundan çıkarmaya çalışan hain ellerin, halkın iradesiyle seçilmiş hükümete karşı kanunsuz bir darbeye kalkışması kabul edilemez. Milletimiz, Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermemiştir. Ülkemiz demokrasi yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir” dedi.

Türk Milleti’nin demokrasiye, ülkenin geleceğine, milli iradeye karşı darbe kalkışımı karşısında ülke genelinde meydanları doldurarak, tankların, silahların önüne canlarını koyarak, Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıktığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin;halkına, emniyet güçlerine silah çeken, Millet Meclisine bomba atan acziyet içerisindeki paralel terör çetesi üyelerinin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

“DEMOKRASİ TARİHİMİZDE KARA BİR LEKE”

15 Temmuz’un Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Başkan Gürlesin, şunları dile getirdi, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2002 yılından bugüne demokraside kat ettiği yolla, ekonomik gücündeki devasa yükselişle dünyada ve bölgede hak ettiği konuma gelmiştir. Bunun kıskançlığını yaşayan, milli iradeyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, güçsüz kılmak, demokrasi yolundan çıkarmak isteyen hain eller, kendisini bir kez daha göstermiştir. Ülkenin geleceğine kast eden TSK’nın içerisindeki bir grup paralel çeteci hain, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması girişimiyle halkın iradesini yok sayarak,   halkın iradesiyle seçilmiş hükümete karşı kanunsuz bir darbeye kalkışmasına girişmiştir. Böyle bir şey kabul edilemez. Yaşananlar TSK’da emir komuta hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu gözü dönmüş vatan haini caniler, devletin, milletin silahını, millete doğrultarak halkına ateş açmış, savaşta dahi bombalanmamış olan halkın iradesinin simgesi Millet Meclisine bomba atmış, güvenlik güçlerine saldırmışlardır. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Emniyet Güçlerimiz ve TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukuk devleti yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemişlerdir. Halkımız, milli iradeye uzanan elleri, sokağa çıkarak kırmasını bilmiştir. Darbe teşebbüsün anlaşılmasından itibaren milletimiz sokaklara inerek, tankların önüne geçerek meydanı darbecilere bırakmayarak demokrasimizi ve cumhuriyetimize sahip çıkmışlardır. Her şehrimizde olduğu gibi Denizli halkımızda demokrasi dışı eylemleri ve darbe girişimlerini asla kabul etmeyerek, Delikliçınar’da toplanarak milli iradeye ve Cumhuriyetimize can siper hane sahip çıkmıştır. Devleti ve milleti ile el ele veren, tarihi bir dayanışma örneği sergileyen Türkiye bu darbe girişimin geri püskürtmüştür. Türkiye Cumhuriyeti bu karanlık günün aydınlığında demokrasi yürüyüşüne güçlenerek devam etmektedir. Darbe kalkışmasında hayatını kaybeden emniyet güçlerimize, sivil vatandaşlarımıza, şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum” dedi.