PAMUKKALE’DE 100 BİN ÇİÇEK AÇTI

14-07-2016

PAMUKKALE’DE 100 BİN ÇİÇEK AÇTI

Pamukkale Belediyesi, 5 ay önce kurduğu fidanlıkta üretimini yaptığı çeşit çeşit çiçek ve ağaç fidanları, ilçede park ve bahçelerin yanı sıra cadde, sokaklar ile refüjleri süslüyor. Ekipler, 68 mahallenin tamamında vatandaşların dinlenip yeşil dokunun tadını çıkaracağı başta park alanları olmak üzere kısa zamanda kendi yetiştirdikleri 100 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Pamukkale Belediyesi, birçok alanda çalışmalarını yürütürken, park ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem veriyor. Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 250 civarındaki park ve yine 200 civarındaki yeşil dokuya sahip orta ve yan refüjlerin yeşil dokusunu koruyor, daha da renklendiriyor.  Parklarda çocuk oyun grupları ve spor aletleri noktasında eksiklikler giderildiği gibi yenileme çalışmaları yürütülüyor. Pamukkale Belediyesi, park alanları başta olmak üzere yeşil diğer alanlar için ihtiyaç duyulan çiçek ve ağaçları 5 ay önce Cumhuriyet Mahallesinde kurduğu fidanlıkta kendisi yetiştirmeye başladı. Rengarenk görünüme sahip fidanlıkta, “Gül çeşitleri, Begonya, Kirli Hanım, Düğme, Kına Çiçeği, Kadife, Alternetra, Pervane, Saray Patı, Fare Kulağı, Mine Çiçeği, Kasımpatı, Biberiye, Horozibiği, Sarı Papatya, Gaura, Sarımsak Çiçeği…” gibi onlarca çeşit çiçek üretimi yapılarak ilçede park ve bahçelerin yanı sıra cadde, sokaklar ile refüjleri süsledi. Bugüne kadar ise yetiştirilen 100 bin fidan toprakla buluştu.

“YEŞİL DOKU ÇOK ÖNEMLİ”

Park alanları ve yeşil dokuya büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak 68 mahallemizin içinde park bahçeler alanında önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda mahalle mahalle incelemelerde bulunuyor, mevcut parkları ve yapılacak park alanlarını inceliyor, kısa zamanda en iyi şekliyle dönüşümünü sağlıyoruz. Park ve yeşil dokuya sahip alanlarımızın görsel anlamda en iyi şekle bürümek, insanlarımızın dinlendiği o alanları çiçeklerle ve diğer bitkilerle donatmak anlamında önemli bir yatırım gerçekleştirdik. Cumhuriyet mahallemizde kurduğumuz fidanlıkta onlarca çeşit çiçek ve bitkiyi kendimiz üreterek, yeşil alanlarımız ve parklarımızda toprakla buluşturuyoruz. Kısa zamanda gelinen nokta ise memnuniyet verici” dedi.