ÜNLÜ İLAHİYATÇI PAMUKKALE İLÇE HALKIYLA BULUŞTU

23-06-2016

ÜNLÜ İLAHİYATÇI PAMUKKALE İLÇE HALKIYLA BULUŞTU

Pamukkale Belediyesi’nin Karahayıt’ta Ramazan Geceleri programı kapsamında ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, gerçekleştirdiği dini sohbette Peygamber Efendimizin hayatında örnekler vererek, orucun ve Ramazan ayının güzellikleri, faziletlerini paylaştı.

Pamukkale Belediyesi’nin “Karahayıt’ta Ramazan Geceleri” adıyla başlattığı Ramazan Ayı Şenlikleri etkinlikleri devam ediyor. 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayında Karahayıt’ta 16 gün boyunca geleneksel Ramazan geceleri, Pamukkale İlçe Halkına, Denizli halkına yeniden yaşatılıyor. Etkinliğin 10’ncu programında ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit gerçekleştirdiği dini sohbette katılımcılara oruç ayı, Ramazan ayının güzelliklerini anlattı. Ramazan ayının rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akşit, “Öncelikle yakınlarımızdan başlayarak akrabalarımız ve komşularımızı  gözetmemiz, aç açıkta olan varsa onlara yardım etmemiz, onlarla ekmeğimizi ve lokmamızı paylaşmamız bu bağlamda son derece önemli. Ramazan ayının hedefi ve gayesi de budur. İnsanların birbirlerinin hallerinden anlaması, açlığı tatmak suretiyle fakirleri düşünmesi ve elindeki imkanları paylaşmasıdır. Zekatlarını ve sadakalarını onlara vermesi ve onların da bu manevi atmosferden istifade etmelerini sağlamaktır. Bu ay rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayı olduğu için bu ayda yapmamız gereken vazifelerimiz var. Ancak iyilikler, yardımlaşma, ihtiyaç sahiplerini gözetme sadece Ramazan ayında kısıtlı kalınmamalıdır. Her zaman insanlara yardım edilmeli,  ihtiyaç sahiplerinin elinden tutulmalıdır” dedi.

RAMAZAN’IN RAHMETİ SINIRSIZ

Müslümanın her anının maneviyat dolu olması gerektiğini belirten Akşit, “Ramazan denilince öncelikle aklımıza oruç ibadeti gelir. Oruç ibadetimizi ziyadesiyle yerine getirmeli, bu mübarek günlerde bol bol Kur’an okumalıyız. Ramazan, Kur’an-ı Kerim ayıdır. Ramazan’ın bütün kutsallığı, Kur’an’ın bu ayda inmesinden kaynaklıdır. Bir kul Ramazan ayından dolayı sevinirse, ramazan ayından dolayı mutlu olursa Allah, cehennem ateşini o kulun vücudunu yakmaya haram eder buyuruyor. İbadet yalnızca Ramazan'da değildir. Recep Allah'ın, Şaban Peygamberin ayıdır. Ramazan'ı ise Allah Müslümanlara tahsis etmiş. Mümin her zaman Allah'tan af dileyebilir. Ancak bütün bu ibadetler Ramazan gelince bu rahmet sınırsız oluyor. Ramazan'ın adı da oradan geliyor. 'Ramaz' temizlemek demektir. Allah'ın rahmeti insanların günahlarını temizliyor. Kur'an da bu ayda indi. Zaten Kur'an-ı Kerim başlı başına rahmettir. Ramazan'da yapılan ibadetin sevabı daha çok. Mesela zekat diğer günlerde de yapılabilen bir ibadet. Ama Ramazan'da verirseniz daha çok mükafatlandırılıyorsunuz” dedi.

Sohbet sonrası Prof. Dr. Cevat Akşit,  vatandaştan gelen sorulara da cevap verdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’de Ramazan ayının güzelliklerini paylaşan, önemli birçok bilgiyi sohbetiyle aktaran İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit’e teşekkür ederek içerisinde Kuran-ı Kerim, tespih ve esansın bulunduğu sanduka hediye etti.

Karahayıt’ta Ramazan Şenlikleri kapsamında 24 Haziran Cuma Akşamı sanatçısı Hasan Dursun, ilahileriyle katılımcıları mest edecek.