MERYEM TAN ─░TALYA YOLCUSU 15.06.2016

Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Tak─▒m─▒ sporcusu Meryem Tan, Bedensel Engelliler Bayan A Milli Tak─▒m─▒’na seçildi. 17 ya┼č─▒ndaki sporcu ─░talya’daki Avrupa Tekerlekli Sandalye Avrupa ┼×ampiyonas─▒’nda ay-y─▒ld─▒zl─▒ formayla mücadele edecek. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “Meryem Tan bizleri gururland─▒rmaya devam ediyor” dedi.

Pamukkale Belediyesi, geçen y─▒l kurdu─ču Pamukkale Belediyespor bünyesindeki ilk bran┼č─▒n─▒ tekerlekli sandalye basketbol tak─▒m─▒ olarak belirlemi┼čti. Bu tak─▒m Bölgesel Lig’de mücadele ederken, ba┼čar─▒l─▒ sporculardan Meryem Tan bir kez daha milli tak─▒ma ça─čr─▒ld─▒. Geçen y─▒l Eylül ay─▒nda tekerlekli sandalye basketboluna ba┼člayan 17 ya┼č─▒ndaki Meryem Tan, 4 kez milli tak─▒m─▒n haz─▒rl─▒k kamp─▒na kat─▒lm─▒┼čt─▒. Bir kez de 25 Ya┼č alt─▒  Bayan Genç Milli Tak─▒m─▒ ile Almanya’da mücadele eden Tan, tak─▒mla birlikte Avrupa üçüncüsü oldu. Meryem Tan, bu kez A Milli Tak─▒m’da mücadele etme hakk─▒n─▒ elde etti.

─░TALYA’YA G─░D─░YOR

Bedensel Engelliler Bayan Basketbol Milli Tak─▒m─▒’nda yer alan 12 sporcudan biri olan Meryem Tan, ─░talya’n─▒n Atri kentinde yap─▒lacak olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa ┼×ampiyonas─▒’nda boy gösterecek. ─░talya ve ─░spanya milli tak─▒mlar─▒ ile 3’lü turnuvaya kat─▒lacak olan ay-y─▒ld─▒zl─▒ tak─▒m─▒n kamp─▒ bu hafta sonunda Ankara’da ba┼člayacak. Milli tak─▒m 26 Haziran’da ─░talya’ya gidecek. 27 Haziran’da Meryem Tan’─▒n da yer ald─▒─č─▒ milli tak─▒m saat 10.00’da ─░talya ile mücadele edecek. Ayn─▒ gün saat 14.30’da Türkiye’nin rakibi ─░spanya olacak. Bu 3 tak─▒m aras─▒nda yap─▒lacak puan durumuna göre 28 Haziran’da yine ayn─▒ usulde müsabakalar yap─▒lacak.

"MERYEM GURURUMUZ OLDU”

Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, genç basketbolcu Meryem Tan’─▒n gösterdi─či ba┼čar─▒l─▒ grafikten dolay─▒ mutlu oldu─čunu söyledi. “Meryem tekerlekli sandalye basketboluna geçen y─▒l Eylül ay─▒nda Pamukkale Belediyespor’da ba┼člad─▒” diyen Gürlesin, “Meryem k─▒sa sürede büyük geli┼čme kaydetti. 4 kez genç milli tak─▒m kamp─▒na kat─▒lan sporcumuz bir kez de genç milli tak─▒mda milli formay─▒ giydi. ┼×imdi de ─░talya’daki Avrupa ┼×ampiyonas─▒’nda Türk milli tak─▒m─▒nda forma giyecek. Meryem’in bu ba┼čar─▒s─▒nda Pamukkale Belediyespor kulübünün tekerlekli sandalye basketbol tak─▒m─▒n─▒n pay─▒ oldukça fazla. Genç sporcumuz di─čer gençlerimize örnek oldu. Ben Meryem’e milli tak─▒mda ba┼čar─▒lar diler, bunun devam─▒n─▒n getirmesini temenni ederim” dedi.