PAMUKKALE’DE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLADI

08-06-2016

PAMUKKALE’DE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Pamukkale Belediyesi’nin, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının manevi atmosferinin yaşatacak, “Nerede o eski Ramazanlar” diyenlerin nostalji özlemini giderecek Ramazan Ayı Şenlikleri başladı. Ramazan ayında Karahayıt’ta 16 gün boyunca geleneksel Ramazan gecelerinin yaşatacak etkinliklerin ilk gününde tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisiyle izleyenlere unutulmaz bir Ramazan Günü yaşatıldı. Çocukların ve ailelerin de unutulmadığı etkinlikte Meddah gösterisi, oyun grupları ve çeşitli eğlencelerle çocukların coşkusu doruktaydı.

Pamukkale Belediyesi, “Karahayıt’ta Ramazan Geceleri” adıyla Ramazan Ayı Şenlikleri’ne etkinlikler dizisini başlattı. 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayında Karahayıt’ta 16 gün boyunca geleneksel Ramazan geceleri, nostalji özlemini çeken, o eski dönemlerde kalan unutulmaya yüz tutmuş Ramazan Ayı eğlenceleri Pamukkale İlçe Halkına, Denizli halkına yeniden yaşatılıyor. Her hafta, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri tasavvuf müziği konserleri, sema gösterileri, dini sohbetler, ilahi dinletileri, türkü şölenleri gibi özel programlarla vatandaşlara unutulmaz Ramazan geceleri sunuluyor. Ana programlar öncesi ise Meddah gösterisi, oyun grupları ve çeşitli eğlencelerle çocuklara ve ailelere yönelik birçok etkinlikler gerçekleştiriliyor.

SEMA GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Karahayıt’ta Ramazan Geceleri programının ilk gününe Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Adnan Kaya, Türkay Gözlükaya, Ramazan şenlikleri özlemini çeken yüzlerce vatandaş katıldı.Şenlikte ilk etkinlik ise tasavvuf müziği konseri oldu. Grup, unutulmayan birçok önemli eseri seslendirerek, gönüllere aktardı. Sonrasında ise, sema gösterisiyle etkinlik son buldu. Katılımcılar ise, tasavvuf müziği ve sema gösterisinin dinlendiren, farklı dünyaların penceresini açan ruhani atmosferinde unutulmaz anlar yaşadı. Gösteriler vatandaşlarca ayakta alkışlandı.

ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe halkını, tüm Denizli halkını Karahayıt’ta gerçekleşen Ramazan Şenliklerine davet ederek, şunları söyledi, “Öncelikle Ramazan ayınız mübarek olsun. Şükürler olsun ki; sağlık, sıhhat içinde bir Ramazan ayına daha kavuştuk. Cenabı Allah, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan’ı en iyi şekilde, tüm güzellikleriyle birlikte yaşamamızı nasip etsin. 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının manevi atmosferinin yaşatacak, ‘Nerede o eski Ramazanlar’ diyenlerin nostalji özlemini giderecek Ramazan şenliklerimizi turizm bölgemiz olan Karahayıt’ta gerçekleştiriyoruz. Bugün ilk programımızı yoğun coşku ve manevi atmosferde gerçekleştirdik. Kent merkezinden 5 ayrı noktadan şenliğimize katılmak isteyen vatandaşlarımız için servisler kaldırıyoruz. Yapılacak olan etkinliklerimize başta Pamukkale ilçesi olmak üzere tüm Denizli’den halkımızı davet ediyorum. Ayrı ayrı birçok programda gerçekleşen şenliğimizde hep birlikte Ramazan ayımızın bu manevi atmosferi birlikte yaşayacağız. Bu duygularla tüm halkımızın Ramazan ayını bir kez daha kutluyorum” dedi.

PAMUKKALE’DE DOLU DOLU BİR RAMAZAN YAŞANACAK

Pamukkale Belediyesi’nin “Karahayıt’ta Ramazan Geceleri” adıyla organize ettiği programlar ise şöyle; “9 Haziran’da ezgi sanatçısı Fatih Koşan sahne alırken, 10 Haziran Cuma akşamı Eşref Ziya Terzi Pamukkaleliler ile bir araya gelecek. Haftanın son etkinliği ise 11 Haziran akşamı Grup Genç konseri olacak. Ramazan ayının ikinci haftasının ilk etkinliği 15 Haziran Çarşamba günü Recep Demirkaynak’ın stand-up gösterisi olacak. 16 Haziran Perşembe günü sohbet programı yer alırken, 17 Haziran’da ise ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül vatandaşlarla bir araya gelecek. İkinci haftanın son etkinlik gününde ise 18 Haziran Cumartesi akşamı Aykut Kuşkaya sahne alacak.”

ŞENLİK DEVAM EDİYOR

“22 Haziran Çarşamba akşamı ezgi sanatçısı Ömer Karaoğlu, 23 Haziran Perşembe akşamı ise Denizlili ünlü ilahiyat profesörü Prof. Dr. Cevat Akşit, sohbet programında Denizlililerle buluşacak. 24 Haziran Cuma ilahi sanatçısı Hasan Dursun ve 25 Haziran Cumartesi gecesi de Naat Gecesi programı gerçekleşecek. Ramazan ayının son haftasında ise 29 Haziran Çarşamba akşamı sohbet programı ile birlikte 30 Haziran Perşembe akşamı ‘Burak abi ile çocuk şarkıları’ yer alacak. Kadir Gecesi’ne denk gelen 1 Temmuz Cuma gecesi ise önemli isimler Pamukkaleli vatandaşlarla buluşacak. Karahayıt’ta Ramazan Geceleri’nin son programı ise 2 Temmuz Cumartesi günü tasavvuf sanatçısı Mustafa Demirci’nin konseri olacak.”

ARAÇ SERVİSLERİ KALDIRILIYOR

Tüm etkinlikler için açıklanan tarihlerde Kent merkezinden Anafartalar pazaryeri, Delikliçınar Yeni Camii, Fatih pazaryeri, Akvadi Parkı market önü ve Bağbaşı Prof. Dr. Cevat Aşit Öğrenci Yurdu önünden program günleri saat 21.15’te ücretsiz servisler kaldırılacak.