PAMUKKALE BELEDİYESİ YAŞLI VE ENGELLİLERE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ BAŞLATTI

08-06-2016

PAMUKKALE BELEDİYESİ YAŞLI VE ENGELLİLERE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ BAŞLATTI

Pamukkale Belediyesi, sosyal belediyecilikte ihtiyaç sahibi yaşlılar ve engellilere yönelik önemli bir projeyi daha başlatarak kişisel bakım hizmetini hayata geçirdi. İhtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşların ve engellilerin evlerine giden Pamukkale Belediyesi kuaförü, saç, sakal tıraşı gibi kişisel bakım hizmetlerini yapıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ihtiyaç sahibi yaşlı çiftlerin ev temizliğinin yanı sıra kişisel bakım hizmetini de başlattıklarını belirterek, “Her zaman yaşlılarımızın engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal belediyecilik çalışmaları ile öne çıkan Pamukkale Belediyesi, özellikle ilçede yaşayan yaşlı vatandaşların evlerine gidip ellerinden tutarak başta temizlik olmak üzere, sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda vatandaşların büyük memnuniyetini alan Pamukkale Belediyesi, bu çalışmaya ek önemli bir sosyal projesini daha hayata geçirdi. İlçede ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşların ve bunun yanında engellilerin evlerine giden Pamukkale Belediyesi kuaförü, saç, sakal tıraşı gibi kişisel bakım hizmetlerini yapıyor. Bugüne kadar 335 haneye ziyarette bulunularak 48 vatandaşa kişisel bakım hizmeti verildi.

SUNAK ÇİFTİNE BAŞKAN GÜRLESİN’DEN ZİYARET

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çalışma kapsamında ev temizliği yapılan ve kişisel bakım hizmeti verilen 86 yaşındaki Mahmut Sunak ve eşi 82 yaşındaki Havane Sunak’a ziyarette bulundu. Yaşlı çift, Pamukkale İlçesi’nde yaşlılara yönelik böylesi özel bir çalışmayı hayata geçirdiği için Başkan Gürlesin’e dualar etti, teşekkürlerini sundu.Ziyarette Başkan Gürlesin’e eşlik eden Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri Alpaslan Albay ve Kadir Erken ise, sosyal belediyecilikte Pamukkale Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların örnek teşkil ettiğini söyledi.

“YENİ HİZMETİMİZ HAYIRLI OLSUN”

Pamukkale İlçesi’nde başta yaşlılara, engellilere, ihtiyaç sahiplerine, öğrencilere yönelik birçok çalışmayı sürdürdüklerini söyleyen Başkan Gürlesin, "Bilinir belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyecilik gereklerini de yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak ve yardımlarımızla çözüm yolları üreterek sıkıntılarını asgariye indirmek için çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla 26 aylık süreçte birçok çalışmayı hayata geçirdik. Yine bu kapsamda yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. O çalışmalarımızdan birisi de ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza ve engellilerimize yönelik kişisel bakım hizmeti oldu. Belediye kuaförümüz, yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek, saç-sakal tıraşları gibi kişisel bakımlarını yapıyor. Hizmetimizin başladığı 20 günlük süreçte 335 hanemiz ziyaret edildi, 48 vatandaşımız bu hizmetten faydalandı. İnşallah engelli kardeşlerimizin evlerine de kuaförümüz giderek kişisel bakım hizmetlerini yerine getirecek. Bugünde Mahmut amcamızı ve Havane teyzemizi ziyaret ettik. Onların mutluluğu, yüzlerindeki tebessüm bize en büyük armağan oldu. Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımızın muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimizdir. Yaşlılarımıza her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.