BAŞKAN GÜRLESİN KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

27-05-2016

BAŞKAN GÜRLESİN KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih ve Üçgen Kız Kuran kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilere eşofman takımı hediye eden Başkan Gürlesin, “Kuran’ı Kerimi hafızalarına işleyen kız öğrencilerimizin, öğrendikleriyle yaşayarak, hayatlarında uygulamalarını temenni ediyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ramazan ayı öncesinde Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı Üçgen ve Fatih Kız Kuran Kurslarında hafızlık eğitim alan öğrencileri ziyaret etti. Başkan Gürlesin’e Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, mahalle muhtarları eşlik etti. Kursları ziyaretinde öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet eden Başkan Gürlesin, Kuran kurslarının ihtiyaçları noktasında talepleri de alarak, giderilmesi noktasında çalışma yapacaklarını belirtti. Öğrencilerin Pamukkale gezisi isteğini de kırmayan Başkan Gürlesin, haftaya hepsini beyaz cennet Pamukkale’ye gönderme sözü verdi. Ziyarette öğrenciler Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okudu. Öğrencilere ziyarette birde sürpriz yapan Başkan Gürlesin, her birine eşofman takımı hediye etti.

BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale İlçesinde camilerin fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi, yeni Kuran Kursları açılması ve mevcut kursların eksikliklerinin giderilmesinde büyük destek veren Başkan Gürlesin’e teşekkür etti. Aşık, “Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar camilerin temizlenmesinden bakımına kadar desteklerini bizlerden esirgemedi. Kuran kursları anlamında camilerin alt kısımlarının düzenlenmesinde büyük emek verdi, vermeye de devam ediyor.  Kuran kurslarımıza yaptığımız ziyaretlerde de, kurslarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında önemli bir destek sundu. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Hafızlık eğitimi alan tüm öğrencileri bir bir tebrik eden Başkan Gürlesin ise, şunları söyledi;  “Pamukkale Belediyesi olarak eğitime büyük destek veriyoruz. Dini eğitim noktasında da Kuran Kurslarımızı önemsiyor ve destek veriyoruz. Şuana kadar iki camimizin alt kısımlarını kuran kursları olarak düzenleyip halkımızın hizmetine sunduk. Dini eğitim alan çocuklarımızın da en iyi şartları sunulması gerekiyor. Bugünde Fatih ve Üçgen Kız Kuran kurslarımızı ziyaret ettik. Ramazan ayı öncesinde hafızlık eğitimi alan öğrencilerimizle bir araya geldik. Allah yolunda ilim tahsil etmek, dinimizi, sünneti, tarihimizi ve ahlakımızı öğrenip hayatımızı ona göre yönlendirmek hepimize farzdır. Bunun en güzel örneğini burada Kuran kurslarımızda görüyoruz.  Hafız olmak için eğitim alan öğrencilerimizi, bu yola çocuklarını yönlendiren anne ve babaları tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin kısa zaman da hafız olup, öğrendikleriyle yaşamaları ve hayatlarında uygulamalarını temenni ediyorum. İnşallah kendilerini belli bir noktaya getirdikten sonra Kuran Kursu hocaları olarak toplumda geleceğin annelerini eğitecekler. Onlarda bu bilgileri çocuklarına aktararak, maneviyatı güçlü bir toplum oluşmasında önemli bir rol oynayacaklar. Dini eğitim veren bu kurumlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Bugünde yaptığımız ziyaretlerde kurslarımızın ihtiyaçları anlamında taleplerini aldık. İnşallah kısa zaman içinde hayata geçireceğiz.”