BAŞKAN GÜRLESİN’DEN KARAKURT’A BİR HEDİYE DAHA

23-05-2016

BAŞKAN GÜRLESİN’DEN KARAKURT’A BİR HEDİYE DAHA

Pamukkale Belediyesi, yapımı kısa zaman önce biten Karakurt Gölbaşı Caminin bahçe düzenlemesi, şadırvanı, çocuk oyun alanlarını tamamlayarak törenle halkın hizmetine açtı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçede okullara verdikleri destek kadar Allah’ın evi camilerinde ne ihtiyaçları varsa destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Pamukkale Belediyesi, Karakurt Mahallesinin girişinden mahalle merkezine kadar olan yolu, 700 bin liralık yatırımla halkın hizmetine açmıştı. Hemen ardından ise kısa zaman önce yapımı biten Karakurt Gölbaşı Caminde Pamukkale Belediyesi, şadırvan ve tuvalet yapımı, cami avlusunun mermer ve traverten döşenmesi, cami etrafının taş duvar ile çevrelenmesi, park ve çocuk oyun alanı çalışmaları ile cami çevresini muazzam bir görüntüye bürüdü. Tamamlanan hizmetlerin açılış törenine ise; Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Adnan Kaya, Abdullah Sevinçli, Türkay Gözlükaya, Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Pamukkale İlçesinde camilerin fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında Başkan Gürlesin’in büyük destekler verdiğini belirten Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, “Camilerimize desteklerinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar camilerin temizlenmesinden bakımına desteklerini bizlerden esirgemedi. Kuran kursları anlamında camilerin alt kısımlarının düzenlenmesinde büyük emek verdi. Bugünde o eserlerden biriside Karakurt Mahallemizde Gölbaşı Camimizde hayata geçti. Bahçe düzenlemesinden şadırvana, tuvaletlerden çocuk oyun alanlarına caminin tüm ihtiyaçlarını gideren Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkürü bir kez daha borç biliyorum” dedi.

“CAMİLERİMİZE DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Allah’ın evi olan camilere büyük önem verdiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’de, “Bizim için okullarımızda, camilerimizde çok önemli. Bilindiği üzere okullarımıza önemli bir destek sağlıyoruz. Bunun yanında yine camilerimize de aynı desteği veriyoruz. Vatandaşlarımızın camilerde ibadetlerini sıkıntısız yapmalarını sağlamak için camilerimizin her türlü ihtiyacı karşılaması gerekiyor. Bu nedenle ilçemizde camilerimizin başta belirli periyotlarda sürekli temizliğinin yanı sıra camilerimizin kullanılmayan alt kısımlarının Kuran kursları olarak düzenlenmesi, şadırvanı, tuvaleti, çevre düzenlemesi ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bugünde Karakurt Gölbaşı Caminde tamamladığımız yatırımların açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Görsel anlamda, ihtiyaçların giderilmesi anlamında ortaya çıkan fotoğraf çok anlamlı. Ben yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Camilerimiz, ibadethanelerimiz Allah’ın evi. Ne kadar temiz ve düzenli olursa insanlarımız o kadar gönül rahatlığı ile ibadetlerini yapabilir. Pamukkale Belediyesi olarak camilerimize yönelik desteğimiz devam edecek” dedi.

DUALARLA AÇILDI

Konuşmaların ardından Karakurt Gölbaşı Caminde yapılan yatırımların açılış töreni, dualarla yapıldı. Tören sonrasında Başkan Gürlesin ve protokol üyeleri camide incelemelerde bulundu. Pamukkale Belediyesi’nin pilav hayrı ile etkinlik son buldu.