BAŞKAN GÜRLESİN, LİSE 11. SINIFLARI İSTANBUL’A GÖNDERDİ

02-05-2016

BAŞKAN GÜRLESİN, LİSE 11. SINIFLARI İSTANBUL’A GÖNDERDİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan ilçede lise 11. sınıfta okuyan öğrencileri, moral ve motivasyonlarının artırılması, üniversite seçimleri başta olmak üzere gelecek planlamalarına katkı sağlamak amacıyla İstanbul’a göndermeye başladı. 4 otobüsle yola çıkan ilk kafileyi uğurlayan Başkan Gürlesin, “Bu projeyle amacımız üniversiteye bir adım yaklaşan öğrencilerimizin planlarına, hayallerine basamak olmak, azimlerini artırmak” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçede gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan lise 11. sınıfta okuyan öğrencilere güzel bir hediye vererek İstanbul’a göndermeye başladı. Gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak, İstanbul’un tarihi başta olmak üzere görsel güzelliğini yaşamalarına olanak tanımak ve en önemlisi biri devlet biri vakıf olmak üzere üniversitelere götürülüp gelecek planlamalarına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 4 otobüsle ilk kafile yola çıktı.Pamukkale Belediyesi yerleşkesinden hareket etmeden önce öğrencilerle sohbet eden Başkan Gürlesin’e öğrenciler sevgi gösterilerinde bulunarak, kendileri için böylesi bir çalışmayı hayata geçirdikleri için teşekkür etti. Sonrasında veliler ile birlikte Başkan Gürlesin, öğrencileri İstanbul’a uğurladı. Öğrenciler İstanbul gezisinde biri devlet biri vakıf üniversiteye ziyarette bulunacak. Minyatürk’ü gezecek ve Panorama 1453 müzesine ziyarette bulunacak öğrenciler, Boğaz turu ile İstanbul’un hem doğal hem de tarihi güzelliklerini görme fırsatı bulacak.

“GENÇLERİMİZİN ELLERİNDEN TUTUYORUZ”

Güçlü Türkiye’nin teminatının bugünün çocukları, gençleri olduğunu vurgulayan Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak da gençlere, eğitime her daim destek verdiklerini söyledi. Bu kapsamda gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan 11. Sınıf öğrencilerine yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak çocuklarımıza, gençlerimize, eğitimsel destek başta olmak üzere kültürel, sanatsal ve sportif desteğe devam ediyoruz. Güçlü Türkiye’mizin teminatı çocuklarımız, gençlerimiz. Gençlerimize yönelik önemli bir projeyi daha hayata geçirdik. Gelecek yıl üniversite sınavlarına girecek olan ilçemizde lise 11. Sınıfta okuyan öğrencilerimizi İstanbul’a kafileler halinde göndermeye başladık. İlk kafilemizde yer alan öğrencilerimizi velilerimizle birlikte uğurladık. Burada İstanbul’un tarihi dokusu, görsel zenginliğini görecek olan öğrencilerimiz ayrıca üniversitelere de ziyaretlerde bulunacak.  Amaç burada gelecek yıl üniversite sınavını girecek gençlerimize moral ve motivasyon sağlanması, gelecek planlarının, hayallerinin yükseltilmesi. Millet olarak, aileler olarak umut bağladığımız gençlerimizin hayallerinin gerçekleşmesi noktasında bir basamak olmak. Bizim hayata geçirdiğimiz projelerin mutlaka bir anlamı ve önemli bir gerekçesi olmalı. Sadece İstanbul’a götürmek için gençlerimizi göndermiyoruz. Burada hem eğitime dokunmuş oluyoruz, hem ailelere dokunmuş oluyoruz. Hem de gençlerimizin, ailelerinin beklentilerinin boşa çıkarılmaması anlamında ellerinden tutmak istiyoruz. İstanbul gezimiz ayrıca onlar için bir araştırma gezisi olmuş oluyor. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.