BAŞKAN GÜRLESİN KARAHAYIT’A BİSİKLET YOLU AĞI KURUYOR

27-04-2016

BAŞKAN GÜRLESİN KARAHAYIT’A BİSİKLET YOLU AĞI KURUYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, termal turizmde şifa merkezi olan Karahayıt’ta önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Bölgede sağlık turizmine katkı sunacak ve spor olanakları açısından önemli bir eksikliği giderecek olan bisiklet yollarının yapım çalışmalarını başlattı. Akköy’den Karahayıt’a bağlantı başta olmak üzere Karahayıt’ı çevreleyecek 10 kilometrelik bisiklet yolunun yapımı noktasında Başkan Gürlesin, yerinde incelemelerde bulundu, planlamalar üzerinde çalışma yaptı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, başta Karahayıt olmak üzere termal turizmin merkezi konumundaki Pamukkale ve Akköy’e yönelik yatırımlarına devam ediyor. Bölgede termal sağlık turizminin en iyi noktaya ulaşması için üst yapıdan çevre düzenlemelerine ve kent ormanı projesinden özel projelere yön veren Başkan Gürlesin, ayrıca bölgede sağlık turizminin gelişimine büyük katkı sunacak, şifa aramak için bölgeye gelen turistlerin spor ihtiyacını karşılayacak bisiklet yollarının yapımını başlattı. Başkan Gürlesin, bisiklet yolları ile ilgili yapılan çalışmaları ve bölgede devam eden üst yapı yatırımlarını Karahayıt’ta yerinde inceledi. Bugüne kadar Karahayıt’ta tamamlanan 600 metre uzunluğundaki bisiklet yolunun yanı sıra Akköy’den-Karahayıt’a bağlantı başta olmak üzere Karahayıt’ı çevreleyecek 10 kilometrelik bisiklet yolunun yapımı noktasında planlamalar üzerinde ekibiyle birlikte çalışma yaptı.

“10 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU YAPACAĞIZ”

Bölgede sağlık turizminin gelişimi ve istenilen seviyeye ulaşması noktasında gereken tüm çalışmaları hayata geçirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Gürlesin, “Bölgemiz jeotermal kaynaklarımız ile termal turizmin merkezi konumunda. Bunun yanında tarihi doku ve doğal güzelliklerimiz ile dünyada eşsiz bir zenginliğe sahibiz. Bu potansiyelle dünya sağlık turizminden Karahayıt-Pakmukkale ve Akköy bölgemiz payını almalı. Bunun içinde göreve geldiğimiz günden bugüne bölgeye özel olarak eğiliyoruz. Sadece Karahayıt’ta üst yapı anlamında 34 bin metrekare beton parke yatırımı yaptık. Halen çok işimiz var ve çalışmalarımız devam ediyor. Mahallemize halı saha yatırımını da tamamlayarak hizmete açtık. Park ve çevre düzenleme çalışmalarımızın yanı sıra kapalı pazar yerinin yapımı ile ilgili sürecimiz devam ediyor. Sağlık turizminde olmaz ise olmaz gördüğümüz Karahayıt’ın hemen üzerinde bulunan 510 dönümlük ormanlık alanda Kent Ormanı projemiz devam ediyor. Yeşil dokunun yanı sıra birde spor olanaklarını bölgede genişletmek amacıyla bisiklet yolu yapımı projemizi başlattık. Bugüne kadar 600 metresini tamamladık. Şimdi de Akköy’den başlayan ve Karahayıt’a bağlanan,  Karahayıt merkez çevreleyen birbiriyle bağlantılı olacak bisiklet yolu çalışmalarımıza başladık. İnşallah kısa zamanda bu çalışmamızı da tamamlayarak halkımızın hizmetine, turizmin hizmetine sunacağız. Bizim düşüncemiz 50 yıllık 100 yıllık projeleri hayata geçirmek. İnşallah bölgemiz termal sağlık turizminde yatırımlarımızla, çalışmalarla ve yapılacak tanıtımlarla istediğimiz yeri ulaşacak. Ben tüm yatırımlarımızın sonucunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bölgenin bir turizm hazinesi olduğuna vurgu yapan Başkan Gürlesin, yatırımcıları da bölgeye davet etti.