PAMUKKALELİ GAZİLER KIBRIS GEZİSİNİ TAMAMLADI

19-04-2016

PAMUKKALELİ GAZİLER KIBRIS GEZİSİNİ TAMAMLADI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçede ikamet eden Kıbrıs Gazilerinden ikinci ve son kafileyi de yavru vatana gönderdi. Barış Harekatından 42 yıl sonra Kıbrıs’ı eşleriyle birlikte gezen gaziler, o günleri tekrar yaşadı. 40 gazi ve işleriyle 80 kişilik grubu iki kafilede Kıbrıs’la buluşturduklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Vatanı, milleti için gözünü kırpmadan canını siper eden gazilerimize böylesi güzel bir etkinlikte buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 42 yıl önce Kıbrıs’a barışı ve huzuru götürmek için giden ve canlarını ortaya koyan Kıbrıs Gazilerine bir müjde vererek, onları eşleriyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürme sözü vermişti. Pamukkale İlçesi’nde ikamet eden 40 gaziyi ve eşleriyle 80 kişilik grubu Başkan Gürlesin, o sözünü tutarak 42 yıl sonra yavru vatana bu kez eşleriyle birlikte anılarını yad etmek için gönderdi. İlk kafilede gazilere eşlik eden ve Kıbrıs’ı onlarla birlikte gezen Başkan Gürlesin, ikinci kafileyi de geçtiğimiz günlerde Kıbrıs’a uğurlamıştı. 2’nci kafiledeki Pamukkaleli Gaziler eşleriyle birlikte Gazi Mağusa, Lefkoşe ve Girne’de şehitlikler, gazilerin görev yaptığı alanlar, tarihi doku başta olmak üzere 3 gün süren unutulmaz bir gezi yaşadı.

DUYGU SELİ YAŞANDI

Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan, Veli Demir, Abdullah Sevinçli, Pamukkale Belediye Meclisi üyeleri de Gazilere Kıbrıs’ta eşlik etti. Gaziler gezide Türk köylerinde kadın ve çocukların olduğu yüzlerce vatandaşın katledildiği, toplu olarak gömüldüğü ve bölgede Katliam Çukuru olarak anılan yerleri, şehitlikleri gezerek, şehitler için dua etti. Ardından ise Gazilere, rehberler tarafından Kapalı Maraş ile ilgili bölge önünde bilgi verildikten sonra Kıbrıs'ın Ayasofya’sı olarak anılan mimarisi ile dikkat çeken Lala Mustafa Paşa Camisine ziyarette bulunuldu. Ayrıca ‘Barış Harekatında’ şehit düşen 327 Mehmetçik ve 26 Kıbrıs Mücahidinin ebedi istirahati olan Boğazköy Şehitliğine dualar edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 1. Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ı mezarı başında ziyaret edildi. Sonrasında kafile Lefkoşe’nin tarihi dokusunun rehberler eşliğinde gezdi. Kıbrıs'taki en gelişmiş mimarili eserlerin arasında yer alan Büyük Han ve ardından yine mimarisi ile göz kamaştıran Selimiye Cami başta olmak üzere şehrin birçok noktası da durak oldu. Gaziler, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Doktoru Binbaşı Dr. Nihat İlhan’ın görevdeyken evine baskın vererek eşi ve 3 çocuğunu, komşularını katlettiği ve bugün Barbarlık Müzesi olarak gezilen evi ziyarette bulundu. Gaziler ayrıca, Denizlili olan ve Kıbrıs’a ilk çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri alayının komutanı olan ve şehit düşen Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun ismi verildiği Karaoğlanoğlu Şehitliği’ni ziyarette bulundu, şehitler için dua edildi. 3 günlük gezi programını tamamlayan gaziler yurda geri döndü.

GAZİLERDEN BÜYÜK TEŞEKKÜR

İkinci kafilede yer alan Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkan Yardımcısı Turgut Bozkurt ve diğer gaziler, kendileri için böylesi önemli bir organizasyonu gerçekleştiren Başkan Gürlesin’e teşekkürlerini sundu. Gaziler, 42 yıl sonra Kıbrıs’ta olmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “42 yıl sonra geldiğimiz Kıbrıs’ta yaşadığımız duyguların tarifi mümkün değil. Sayın Başkanımız Hüseyin Gürlesin bizlerin hayalini gerçeğe dönüştürdü. Bize öyle bir mutluluk yaşattı ki, kelimelerle ifade etmek zor” diyerek duygularını dile getirdi.

“ÇOK MUTLUYUM”

Pamukkale İlçesi’nde ikamet eden gazileri Kıbrıs’la buluşturmanın ve önemli bir sosyal çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Gürlesin, “Vatanı için, milleti için gözünü kırpmadan canını siper eden gazilere ne yapsak azdır. Gazilerimize her zaman büyük önem verdik. Kıbrıs Barış Harekatında da eşsiz hizmetleri ve kahramanlılarıyla gazilerimiz görevlerini yerine getirmiştir.  İlçemizde 40 gazimizi eşleriyle birlikte Gazi Mağusa, Lefkoşe ve Girne olmak üzere 3 gün süren gezimizde yavru vatanı gezdirme imkanı bulduk. Gazilerimizin o heyecanlarını, mutlulukları bizleri de ziyadesiyle mutlu etti.  Gazilerimizin belirttiğim gibi her zaman yanında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz” dedi.